logo

Cumhuriyetin 91. Yılında Coşkulu Resmi Geçit

Cumhuriyetin 91. Yılında Coşkulu Resmi Geçit

atasehir_gecit-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ataşehir’de Resmi Geçit Töreni Yapıldı. Törende öğrenciler Kaymakam, Garnizon komutanı ve Belediye Başkanını selamladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Bulvarı’nda gerçekleşen Resmi Geçit Töreni’ne Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve kızları Turnam, Garnizon Komutanı Kurmay Kd. Albay Naci Gültekin, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ağırkaya, Millli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın da aralarında bulunduğu İlçe daire amirleri, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınakynak’ın da aralarında bulunduğu siyasi yöneticileri ve temsilcileri, Belediye başkan yardımcıları belediye birim müdürleri, Ataşehir’deki okul mdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyetin Dünyaya İlan Edilişinin 91. Yıldönümü

Tarihimizin en önemli çağdaşlaşma hamlesi olarak nitelediği Cumhuriyet’in kuruluş töreni kutlalaları kapsamında düzenlenen Resmi Geçit Töreni’nde konuşan Ataşehir ilçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; 29 Ekim Cumhuriyet Bayaramı, Büyük Devlet Adamı ‘ATATÜRK’ün önderliğinde kenetlenerek; bin yıllık tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimizin vatan topraklarını kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım, haysiyet ve namus mücadelesi neticesinde, zaferle taçlanan ‘Kurtuluş Savaşı’ sonucunda, Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 91. Yıl dönümüdür. Cumhuriyet çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu açmıştır. Cumhuriyet fazilettir… Cumhuriyet demokrasi ile yaşayacak ve gelişecektir. Demokrasi de temel hak ve özgürlüklerin kullanılması ile yükselecektir. Çağdaş, demokrat, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa ve kanunlar ile çerçevesini belirlediği temel hak ve özgürlüklerin, özgürce kullanılmasını güvence altına almıştır. Oynanan oyunlara, baskılara, dayatmalara karşı hoşgörümüzü kaybetmeden birlik ve beraberlik içinde, tek yürek olarak kalmak durumunda olduğumuzu unutmamak gerekir” dedi.

atasehir_gecit-6

“Sevgili gençler, heyecanınızı, bu millete olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz” sözleri ile gençlere seslenen Karamehmetoğlu, “Zira Türkiye Cumhuriyeti idealist gençlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Ataşehir İlçe Milli eğitim’e bağlı Ataşehir Anadolu Lisesi ve Habire Yahşi Lisesi öğrencileri Emre Çalışır ve Berk Argını tarafından seslendirilen “Atatürk eve Cumhuriyet”, “ Şahin” şiirleri ve Ataşehir Rotry Çok Programlı Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi, Ataşehir HEM Öğretmeni Nuri Aslantaş yönetiminde  Muğla yöresinden sahnelediği halk oyunları gösterisi sonrasında, öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde protokolü selamlayarak yaptığı Resmi Geçit ile tören tamamlandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ