logo

ÇYDD “LAİKLİK DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR”

ÇYDD “LAİKLİK DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR”

cyddÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi ve şubeleri eş zamanlı olarak yaptığı açıklamada, Laikliğin demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olduğunu vurguladı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi ve tüm şubelerinden bugün eş zamanlı olarak, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik Yeni Anayasa’da olmamalı. Dindar Bir Anayasa olmalı” sözleri ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

“LAİKLİK DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZ KOŞULUDUR”

ÇYDD Ataşehir şube başkanı İlkiz Kulan tarafından okunan basın açıklamasında şöyle denildi:

“İktidarın yeni Anayasa konusundaki ısrarlı taleplerinin gerçek yüzünün laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini yok etme olduğu açık ortaya çıktı. İnanç ile siyaseti birlikte yürütmek ve inancı iç politika malzemesi yapmak 93 yıldan beri laikliği ve inanç özgürlüğünü birlikte uygulamış olan Türk toplumuna yapılabilecek en büyük kötülük olacak.

Laiklik demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur. Laiklik kamusal ve özel yaşamda hak ve özgürlüklerin kullanılmasında, çeşitli dinlere ve mezheplere inananlar arasında ayrıca inananlarla inanmayanlar arasında ayırım yapılmamasının anahtarıdır.

Dünyadaki örnekler göstermektedir ki laikliğin olmadığı hukuk düzenleri maalesef inançların korunmadığı, inançların şiddete dönüştüğü toplumların rejimidir.

Sayın İsmail Kahraman’ın din ayırımcılığı anlayışını ve yönetimi şeriata göre düzenleme özlemini reddediyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ