logo

‘Demirkent Ödülleri’ Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı

‘Demirkent Ödülleri’ Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı

Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından “İletişim”,“Tarih” ve “Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı” başlıklı üç ana dalda “Demirkent Ödülleri” verilecek.

Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından “İletişim”,“Tarih” ve “Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı” başlıkları altında üç ana dalda verilecek “Demirkent Ödülleri” töreni, M. Nezih Demirkent’in vefatının 20. yılında11 Şubat 2021Perşembe günü İş Sanat’ta hibrit modelle gerçekleştirilecek. Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda misafirin İş Sanat’ta ağırlanacağı törene ayrıca online olarak çok sayıda katılımcı konuk olacak.

https://www.demirkentegitimvakfi.com/odulbasvuruformu/internet sitesi üzerinden 20 Ocak 2021Çarşamba gününe kadar gerçekleştirilecek başvurular, Türkiye’nin alanında uzman ve saygın seçici kurulunun değerlendirmelerine sunularak ödüle layık görülen program ve eserler belirlenecek.

Dünya Gazetesi kurucusu M. Nezih Demirkent ile eşi Prof. Dr. Işın Demirkent’in ilkelerini yaşatmak amacıyla Dünya Eko AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent önderliğinde kurulan Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı, ekonomi, tarih ve eğitim alanlarında araştırmalar yapılmasını ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmayı hedefliyor. 454 sayfadan oluşan ve 1959 ekonomik terimin yer aldığı “Ekonomi Sözlüğü”nü geçtiğimiz yıl yayınlayan vakıf, elde edilen gelirle üniversitelerin Tarih bölümlerinde okuyan ve maddi durumu kısıtlı kız öğrenciler için burs imkanı sağladı. Vakıf, bu yıl da tarih alanında Prof. Dr. Işın Demirkent anısına “Akademik Bakışla Haçlılar” isimli çalışmayı yayına hazırladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ