logo

BİNALİ YILDIRM ‘DEMOKRASİ STANDARTLARIMIZ YÜKSELECEK’

BİNALİ YILDIRM ‘DEMOKRASİ STANDARTLARIMIZ YÜKSELECEK’

Ak Parti, Evet Platformunun 200’ü aşkın STK ile birlikte Yenikapı Meydanı’nda “Vatan En Büyük Servet Yarınlarımız için Evet” sloganıyla Büyük İstanbul Mitingi düzenlediği.

Recep Kenan/itvhaber.com

Güçlü bir ‘Evet’ hedefiyle 16 Nisan referandumu çalışmalarını yürüten AK Parti, Evet Platformu ile birlikte İstanbul Yenikapı’da; birlik, kardeşlik ve istikrar için miting düzenledi.

16 metre yüksekliğinde ve 95 metre genişliğindeki dev LED ekranın yer aldığı 600 metrekare sahnenin kurulduğu alanda, 27 ses kulesi kuruldu.

İstanbulluların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la bir araya geldiği mitinge Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Genel Başkan Yardımcıları, Bakanlar, Milletvekilleri, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri, Ak Parti İlçe ve Ak Partili Belediye başkanları, teşkilat mensupları, partililer ve İstanbullular katıldı.

İSTANBUL; ŞEHİRLERİN ANASI, BARIŞIN KALESİ

Miting alanındaki İstanbulluları selamlayarak konuşmasına başlayan Ak Parti Genel Başkanı Ve Başbakan Binali Yıldırım, “İstanbul gibi bir şehre sahip olmak, bu aziz millet için bir iftihar vesilesidir. Bize böyle bir şehri nasip eden, bize İstanbul gibi dünya güzeli şehri hediye eden, İstanbullu olmayı, İstanbullu hissetmeyi nasip eden Mevla’ma şükrediyorum. İstanbul, şehirlerin anası, İstanbul barışın, hoşgörünün, direnişin, kahramanlığın sarsılmaz kalesidir. Bu muhteşem şehrin, bu şehrin güzel insanları 15 Temmuz gecesinde bütün dünyayı bir kez daha kendisine hayran bıraktı” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE GÜÇLÜ MECLİS DÖNEMİ BAŞLIYOR

Konuşmasını, 16 Nisan’ın terör örgütleri için bir milat olacağını vurgulayarak sürdüren Binali Yıldırım, referandum sonucu ile ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu: “8 gün sonra merhum Türkeş, Özal, Demirel, Yazıcıoğlu hocamız merhum Necmettin Erbakan’ın hayalini gerçeğe döndürmenin yolunu açacağız inşallah. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hiç kuşkusuz en büyük eserimiz olacak sayın Cumhurbaşkanım. Türkiye’de artık güçlü hükümetler dönemi başlıyor. Türkiye’de artık güçlü Meclis dönemi başlıyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak. Vesayetçiler artık tarihin derinliklerinde yok olacaklar. Türkiye kalıcı istikrara kavuşacak. Ekonomi, yeni sistemle daha da hızlı büyüyecek. Demokrasi standartlarımız daha da yükselecek, milletin huzuru, güvenliği, kardeşliği daim olacak. Yargı sadece bağımsız değil aynı zamanda tarafsız da olacak. Gençlerimiz siyasetle tanışacak.”

 İSTANBUL FETÖ HAİNLERİNİN KÖKÜNÜ KAZIMAYA HAZIR MI?

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşması sonrası kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Kapı Meydanı’ndaki mitinge katılan topluluğa hitaben yaptığı konuşmada, “Bugün Yenikapı bir başka güzel inanıyorum ki yarın da başka bir güzel olacak. Çünkü ‘evet’ler semaya yükseliyor. Haftaya pazar sandıklar ‘evet’ler bir başka güzel olacak. İstanbul 16 Nisan’da öyle bir ‘evet’ demeli ki 99 yıl önce ayaklarıyla bu toprakları kirletenlere dersini vermeli. İstanbul 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek 15 Temmuz’da bu ülkeyi işgal etmeye çalışanların teşaronluğunu yapan FETÖ hainlerinin kökünü kazımaya hazır mı? İstanbul 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek PKK ve diğer terör örgütlerinin kökünü kazımaya hazır mı?” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ