logo

Denizin Ressamı Ayşe Can’dan 3. Kişisel Sergi

Denizin Ressamı Ayşe Can’dan 3. Kişisel Sergi

Deniz Müzesi Komutanlığı’nda ‘Işığın Seyr-i’ adıyla üçüncü kişisel sergisini açan denizin engin maviliklerin ressamı Ayşen Can, ilhamını denizcilerden alıyor.

Denizi, engin mavilikleri resimlerine konu eden Çankırı Eğitim Kültür Yardımlaşma Vakfı Başkanı kaptan Mustafa Can’ın eşi, Ayşen Can, üçüncü kişisel sergisini ‘Işığın Seyr-i’ adıyla Beşiktaş Deniz Müzesi Komutanlığı’nda açtı. Sergi 26 Nisan Perşembe akşamına kadar ziyarete açık olacak.

Deniz temalı yağlı boya resimleriyle tanınan Ayşen Can, üçüncü sergisini Beşiktaş Deniz Müzesi Komutanlığı’nda açtı. Kaptan olan kocasıyla altı yıl boyunca aynı gemiyle 30 ülkeye giden Ayşen Can resimlerinde, Piri Reis’in 505 yıl önce kullandığı geometrik şekillere ve kutup yıldızına yer veriyor. 34 yağlı boya tablosunu sergileyen Ayşen Can’ın resimlerinde Preveze Savaşı sonrasında İstanbul’a dönen kadırgalar, kıtaları birbirinden ayıran Atlas Okyanusu, gittikçe kendini hissettiren küresel ısınma, bir yelkenlinin seyri, evine hasret olan denizciler; kayıklar, yakamoz gibi pek çok konu tasvir ediliyor. Atatürk ve Türkiye için özel resimler yapan Can, konuların hepsinin engin maviliklerden kaynaklandığını söylüyor.

Can’ın üç resminin satışından elde edilen gelirle Çankırı Vakfı, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Vakfı ve Uluslararası Kadın Denizciler Örgütü’ne bağış yapıldı. 26 Nisan’a kadar sürecek sergiyle ilgili Can, “Denizde olmayı, denizi düşünmeyi ve maviliklerle ilgili üretmeyi seviyorum. Gurbetteki denizciler bana hep ilham verdi. Gemilerin dümen suyunda bıraktığı izi resme dönüştürmeyi amaçladım” diyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ