logo

Deprem Sadece İstanbul Değil Türkiye’nin Gerçeği

Deprem Sadece İstanbul Değil Türkiye’nin Gerçeği

Mecliste yaptığı konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal ilgezdi, depremin sadece Ataşehir yada İstanbul’un sorunu olmadığını, tüm Türkiye’nin gerçeği olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında eleştirileri yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, depremin siyasi malzeme yapılmaması gerektiğinin altını çizerek; “Bu kenti 25 yıldır Ak Parti yönetiyor. İstanbul’da deprem ile ilgili bir sorun varsa dönüp bakmak gerekiyor; İstanbul’u kimler yönetti?” diye konuştu.

YENİSAHRA VE BARBAROS MAHALLELERİNE RUHSAT VERİYORUM

İstanbul’da deprem geçeği ile yüzleşme ile birlikte Ataşehir’deki deprem riskli yapı stokunun gündeme gelmesi üzerine açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarını uygulamada olduğunu kaydederek; “Yenisahra ve Barbaros mahallelerine ruhsat veriyorum. Arzu eden gelsin ruhsatını alsın, inşaatını yapsın. Arzu eden gelsin ruhsatını alsın, inşaatını yapsın. Hangi firma ile anlaşmışsanız o firma ile gelin plan notları gereği ne ise onu yaparız.” Dedi.

DEPREM SADECE İSTANBUL DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEĞİ

Depremin sadece Ataşehir yada İstanbul’un sorunu olmadığını ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal ilgezdi, depremin tüm Türkiye’nin gerçeği olduğuna işaret ederek; “İstanbul’da deprem geçeği var.  Ne zaman deprem olursa hatırlanıyor. Van depremi oldu Sayın Kadir Topbaş bizi çağırdı. İstanbul’da ilçe belediye başkanlarından bir komisyon kuruldu O komisyonda ben de vardım. Sadık Kayhan ile Büyükşehir’e gittik. İlçe ilçe görüşlerimiz alındı. Rafa konuldu, bitti. Ne zaman deprem olursa o zaman hatırımıza geliyor. Deprem sadece İstanbul değil Türkiye’nin gerçeği. Bunu çözmek gerekiyor.” Diye konuştu.

OLASI İSTANBUL DEPREMİNDE İSTANBUL’UN YÜZDE 70’İ YIKILIR

İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclisi’ndeki konuşmasında; “Bize her Büyükşehre gidişimizde; planınızı bu gün, yarın yapacağız dediler. Seçime beş kala bir el dokundu Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planı yapıldı. Mahalleler siyasi malzeme yapılacak yerler değil. Deprem siyaset malzemesi, yapılacak bir şey değil. Olası İstanbul depreminde İstanbul’un yüzde 70’i yıkılır. Ataşehir’in de yüzde 70’i yıkılır. 25 yıldır İstanbul’u ben yönetmiş olsaydım Ataşehir’in bütün planları çıkmış, bütün sorunları çözülüş olurdu.” İfadelerine yer verdi.

BU KENTİ 25 YILDIR AK PARTİ YÖNETİYOR

25 yıldır İstanbul’u yönetenlerin deprem ile ilgili çalışma yapmadığını ifade eden Başkan İlgezdi, “25 yıldır bu kenti ben yönetmiyorum. Bu kenti 25 yıldır Ak Parti yönetiyor. İstanbul’da deprem ile ilgili bir sorun varsa dönüp bakmak gerekiyor; İstanbul’u kimler yönetti? Ekrem Bey daha 3 aylık belediye başkanı. Depremin siyaseti olmaz. Deprem siyasi malzeme yapılmaz. Etik ve ahlaklı değildir. Çözmesi gereken kim? Mevcut yeni yönetimler ve merkezi idare beraber çözer. Bu sorunu tek başına ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ne da ilçe belediyelerinin çözme şansı var. Ne de merkezi idarenin tek başına çözme şansı var. Toplanıp el birliğiyle, ortaklaşa bu sorunların çözülmesi lazım.” Dedi.

“RASTGELE ANLAŞMA YAPMAYIN, PROTOKOL İMZALAMAYIN” DEDİM

Dönüşüm çalışmalarını gündeme geldiği bölgedeki vatandaşlara gelişi güzel anlaşma yapmamaları yönünde uyarı yaptıklarını söyleyen Battal İlgezdi, “Planlar ile ilgili ben söz verdim. Doğrudur. Buyurun, Yenisahra ve Barbaros mahallelerine ruhsat veriyorum. Müracaatınızı yapın ruhsatınızı alın. Yenisahra ve Barbaros mahalleleri şimdi ruhsatlarını alıyor. Müteahhitle ilgili ben vatandaşlarımızı hep uyardım. Hep şunu söyledim; -rastgele anlaşma yapmayın, protokol imzalamayın. Fikirtepe örneği önümüzde duruyor. Bir komisyon oluşturun, biz de belediye olarak yardımcı olalım. Müteahhitlerle öyle anlaşın.- Ama maalesef bizi kimse dinlemedi.” şeklinde konuştu.

MÜTEAHHİTLERİN YÜZDE 99’U İFLAS ETTİ

Özellikler Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki riskli yapıların gündeme gelmesi üzerine, geciken imar planlarının bölgedeki yapıların yenilenmesini geciktirdiğini vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölgenin imarı çıktıktan sonra da iş yapacak müteahhit bulunamadığını kaydederek; “Ben iki sefer İller Bankası yönetim kurulu ile belediye başkanlığında toplantı yaptım. Alternatifler sundum. Banka garantili ve müteahhitlerin de bankanın önereceği bir protokolle bu işi yapın dedim. Onu da dinlemediler.  Vatandaş gitti müteahhitle emlakçılar kanalıyla anlaşmalar yaptı. Gelinen noktada, müteahhitlerin yüzde 99’u iflas etti. İnşaata başlanmadı. Başlansa Fikirtepe felaketi burada da yaşanacaktı. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu yasa var. Tek taraflı protokoller fesih edilebiliyor.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ