logo

DEVA İstanbul Aday İdris Şahin, ‘Kanal İstanbul’ Türkiye’nin Tarım Alanlarını Sulayacak

DEVA İstanbul Aday İdris Şahin, ‘Kanal İstanbul’ Türkiye’nin Tarım Alanlarını Sulayacak

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, Ataşehirli basın temsilcilerine İstanbul ve Türkiye’nin gündemini değerlendirdi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir’de düzenlenen Deva Partisi İstanbul Büyükşehir ve İlçe Adayları Tanıtım Programına katılan DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, www.itvhaber.com ’u temsilen Recep Kenan’ın aralarında olduğu Ataşehirli basın temsilcilerine açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin,  İçerenköy Mahallesindeki Ataşehir Belediyesi İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen Deva Partisi İstanbul Büyükşehir ve İlçe Adayları Tanıtım Programına katıldı.

Kanal İstanbul alanında yapılacak düzenleme ileilgili görüşünü açıklayan İdris Şahin, “16 milyonluk İstanbullunun ihtiyacını tespit ederek bölgenin durumunu ona göre belirleyeceğiz.” Dedi.

, “KANAL İSTANBUL” BÜTÇESİYLE TÜRKİYE’NİN TAMAMINDAKİ TARIM ALANLARI SULANACAK

 DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’ndeki programda yaptığı açıklamada, “Kanal İstanbul” için harcanması planlanan para ile Türkiye’nin tamamındaki tarım alanlarının sulanacağı projeyi planladıklarını ifade etti.

TÜRKİYE’NİN ANDOLU VE TRAKYA’DAKİ ARAZİLERİ SUYLA BULUŞACAK

 “Kanal İstanbul’a harcanacak paranın yarısına Türkiye’nin tamamındaki tarım alanlarını sulayacak projeyi hayata geçireceklerini kaydeden, DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, Anadolu ve Trakya arazisini kanallarla su ile buluşturacaklarını ifade ederek, “Bu kanallar bereket olarak Türkiye’ye geri dönecek” dedi.

TOPRAKLARI SUYLA BULUŞTURACAK PROJE “TARIM EYLEM PLANI”NDA

 Kanal İstanbul ile ilgili planlarının sadece körfezin iştahını kapatacak kabartacak plan olmayacağını kaydeden İdris Şahin, Anadolu’da ve Trakya’da Bütün Türkiye’yi doyurabilecek toprakları suyla buluşturacakları projelere imza atacaklarını, bu çalışmanın “Tarım Eylem Planı” ile DEVA Partisi gündeminde olduğunu söyledi.

BİRİLERİNİ DIŞLAYARAK, ÖTEKİLEŞTİRİLEREK ANAYASA YAPILMAZ

“İktidarın anayasa konusunda samimiyetsiz olduğunu ifade eden DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Adayı İdris Şahin, “Anayasa konusunda, hukukun üstünlüğü konusunda sınavdan geçemeyen bir iktidarın getireceği anayasa değişikliğine Deva Partisi olarak biz onay vermeyiz. Gerçek anlamda sivil, demokratik bir anayasa istiyorsanız; hukukun üstünlüğünü içselleştirilmiş bir yapıda olan insanlar ancak bu anayasa değişikliğini hazırlayabilir. O da toplumun tamamını temsili ile olur. Birilerini dışlayarak, ötekileştirilerek anayasa yapılmaz. Bu kutuplaştırmayı yapan iktidarla sivil bir anayasa çalışması yapılamaz” dedi.

“İKTİDAR KARŞITI PARTİLERİN ADAYLARI SAYIN ERDOĞAN’LA YARIŞIYOR”

 “2 kutuplu bir İstanbul’a mecbur değil seçmen” diyen Deva Partisi İstanbul Başkan Adayı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, “Sayın Kurum’u tanıyoruz. Bizim parlamentoda olduğumuz dönemde çok TOKİ bürokratıydı. TOKİ’de neler yaptığı hepimizin malumu, Ortada. İstanbul bürokratik bir zihniyette yönetilmeyecek kadar önemli bir şehir. İstanbul’da belediye başkanı olacak isimin hiçbir kimsenin vesayeti altında olmaması gerekir. İstanbul’a girdiğim zamandan itibaren görüyoruz ki; İstanbul’da yarışan Sayın Erdoğan’ın kendisi… Dolayısıyla, şu anda iktidar karşıtı partilerin bütün adayları Sayın Erdoğan’la yarışıyor.” Dedi.

İMZALARIN SORUMLUSU BİR GÜN YARGI ÖNÜNDE HESABINI VERECEKTİR

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, www.itvhaber.com ’u temsilen Recep Kenan’ın aralarında olduğu Ataşehirli basın temsilcilerine yaptığı açıklamalarda şu ayrıntılara yer verdi:

“Sayın kurum, o dönemde atmış olduğu imzaların sorumluluğunun elbette bir gün yargı önünde hesabını verecektir. Şu anda genelli değiştirme imkanımız yok. Bu yerel seçim. Yerelde güçlü bir sarı kart göstermesi gerekiyor toplumun.  Öyle bir sarı kart göstermeli ki; ayağını denk almalı iktidar… Yaptığı yanlışın farkına varabilmeli. Hem çevre ile hem TOKİ ile hem de depremle alakalı görev yaptığı bakanlık döneminde Sayın Kurum üzerine düşeni hakkıyla yerine getirmemiştir. Zaten yerine getirmiş olsaydı, bugün bu soruna muhatabı olmazdık biz. Depreme dayanıklı hale getirilmiş olan İstanbul bugün bambaşka şeyler konuşuyor olurdu. Oysa şu anda İstanbul’un en önemli problemi deprem. İkincisi trafik. 3’sü düzensiz göçmenler ile alakalı yaşam koşulları. Bu üç temel mesele İstanbul’u artık yaşanmaz hale getirmiş. Kurum’un olduğu iktidar partisi bu konularla ilgili elle tutulur bir çalışma yapmış değil. Üzülerek söylüyorum ki; 2017’de yapılan değişikliklerle soruşturma komisyonlarının kurulmasını güçleştirdiler. Bunlar değiştirilmeden bakanların görev süre için içerisinde yaptıklarını sorgulayacak parlamentoda bir güç yok.”

“KANAL İSTANBUL PROJESİ NE İSTANBUL’UN İHTİYACI, NE DE TÜRKİYE’NİN ACİL GÜNDEMİNDE”

“Kanal İstanbul Projesi ne İstanbul’un acil gündeminde, ne de Türkiye’nin ihtiyacı. Bu tamamen yanlış bir proje… Rant odaklı ve bu arkadaşlar Kanal İstanbul dedin mi gözlerinden dolar fışkırıyor. Sadece yeşili görüyorlar. O gördükleri yeşil doların yeşili.”

ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARINI UYGULAMAYAN İKTİDARDAN SİVİL ANAYASA YAPMASI BEKLENEMEZ

“Toplumun %95’inin temsil edildiği bir parlamento elbette Kurucu Meclis olmasa da Anayasa yapabilir. Ancak, bunu yaparken; toplumun bütün kesimlerini, üniversiteleri, sivil toplum kuruluşları, sendikaları içine alan; gerçek anlamda kuvvetler ayrılığını özümseyen insanlarla bu anayasa yapılır.  Bu arkadaşlarımız kuvvetler ayrılığını özümsemiyor. Anayasanın amir hükümlerine uygun cevap vermiyor. Anayasanın emrettiği kuralları yerine getirmiyor. Anayasa Mahkemesinin kararını uygulamayan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararını uygulamayan bir iktidardan sivil bir anayasa yapması beklenemez…”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ