logo

Devlet Bahçeli Onuncu Kez MHP Genel Başkanı

Devlet Bahçeli Onuncu Kez MHP Genel Başkanı

Ankara Spor Salonu’nda yapılan MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı’nda yapılan seçimle Devlet Bahçeli, 1277 delegenin desteğini alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı’nda onuncu kez Genel Başkan seçildi.

MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bölücü vekillerin TBMM’ye gelen fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek siyaset değildir, adamlık değildir. Neyine bakacaksınız?’ dedi.

10’uncu kes Genel Başkan seçildiği 13. Olağan Büyük Kurultayı’nın kapanışında teşekkür konuşması yapan Devlet Bahçeli, CHP ve İYİ Parti’ye tepki göstererek, CHP’nin Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyeti olduğunu söyledi. Bahçeli, konuşmasında; “CHP seçimini yapmalıdır, sözde Kürdistan projesinin yanında mıdır? Karşısında mıdır? İYİ Parti kararını netleştirmelidir, FETÖ ve PKK’yla kol kola yürümeye devam mı edecektir, ‘Tamam’ mı diyecektir? HDP, siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması tarihe, millete, adalete ve gelecek nesillere namus görevidir.” İfadelerine yer verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP’nin kapatılma istemiyle hazırladığı iddianameyi dün itibarıyla Anayasa Mahkemesine göndermesi ile ilgili konuşan Devlet Bahçeli, gelişme ile ilgili, “Hakkın, hukukun ve adaletin sesidir ve bu gelişme milletin yüreğine su serpmiştir.” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının devam ettiği ve sosyal mesafeye dikkatin şart olduğu bir zaman diliminde, 13. Olağan Büyük Kurultayı huzur içinde gerçekleştirmenin kıvancını yaşadıklarını belirten Bahçeli, tüm partililere teşekkür etti.

Bahçeli ayrıca, “HDP siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması namus görevidir” şeklinde sözlerine devam etti. MHP 13. Olağan Kurultayı’nda Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, 1277 oyla genel başkanlığa yeniden seçildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ