logo

Dezenfektan Alımında Pekcan’a Yapılmayan İmamoğlu’na Yapılıyor

Dezenfektan Alımında Pekcan’a Yapılmayan İmamoğlu’na Yapılıyor

İçişleri Bakanlığı, İBB’nin, pandeminin başlangıç döneminde dezenfektan alımı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, Başkan Ekrem İmamoğlu hakkında ön inceleme başlattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçişleri Bakanlığı, İBB’nin, pandeminin başlangıç döneminde yaptığı 15 bin litrelik dezenfektan alımı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, Başkan Ekrem İmamoğlu hakkında, ön inceleme başlattı.

İçişleri Bakanlığı, pandemiyle mücadele için dezenfektan alımı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ‘ihalede devletin zarara uğratıldığı’ iddiasıyla Ekrem İmamoğlu hakkında ön inceleme başlattı.

Bakanlık sırasında görev yaptığı bakanlığa kendi firmasından dezenfektan alımı yaptığı iddiası ile bakanlıktan alınan Ruhsar Pekcan ile ilgili her hangi bir inceleme başlatılmamasına dikkat çekilirken,  İmamoğlu hakkında aynı gerekçe ile ön inceleme başlatılması tartışmalara neden oldu.

30 Nisan’da tebliğ edilen yazıya, 3 Mayıs’ta yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ön inceleme soruşturmasını yürüten müfettişlere ilettiği savunma dilekçesinde, belediye başkanı olarak “Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu”, “Kamu İhale Kanunu” ve ‘Belediye Kanunu”nun ilgili maddeleri uyarınca, “harcama ve ihale yetkilisi’ sıfatlarının bulunmadığını belirtti. İmamoğlu, dilekçesinde, Danıştay 1’nci Dairesi’nin benzer bir konuda, bir belediye başkanı hakkında verilen soruşturma izni kararına karşı yapılan itirazı kabul ettiğini hatırlattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ