logo

DİSK’E BAĞLI İŞÇİLER ‘HAYIR’ DEDİ

DİSK’E BAĞLI İŞÇİLER ‘HAYIR’ DEDİ

Ataşehir’de düzenlenen basın açıklamasında konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Memleketin tapusunu almak istiyorlar?” sorusunu yönelttiği işçiler “HAYIR” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

DİSK’e bağlı Genel-İş sendikası İstanbul Anadolu yakası 1 nolu şube tarafından Ataşehir Belediyesi’nin önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko işçileri haklarına sahip çıkmak için “Hayır” demeye çağırdı.

Ataşehir’de yapılan Hayır açıklamasına Devrimci İşi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, CHP PM Üyesi Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile Ataşehir Belediyesi başkan yardımcıları, sendikaya bağlı belediye personeli, DİSK yöneticiler ve işçiler katıldı.

“DEVLETİN TAPUSUNU ALMAK İSTİYORLAR, VERECEK MİSİNİZ?”

Genel-İş sendikası İstanbul 1 nolu şube tarafından düzenlenen başın açıklamasında, iktidar gelince çıkarılan “Kamu Yönetimi Temel Kanunu” ile dedelerimizin, babalarımızın tırnaklarıyla oluşturduğu fabrikaların, devletin önemli kurumlarının satılarak tapularının alındığını ve yandaşlara verildiğini iddia eden DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkanı Kani Beko, “Şimdi de devletin tapusunu almak istiyorlar, verecek misiniz?” sorusunu yönelttiği işçilerden “HAYIR” cevabı geldi.

Bu fabrikada çalışan işçilerin sendikalı olduklarını, sendikal haklara sahip olduklarını, 4 ikramiye aldıklarını hatırlatan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, şimdi bunların olmadığını kaydederek; “imdi gündemde ne var? Şimdi gündemde Mustafa Kemal ve arkadaşlarının ve Çanakkale şehitlerinin bize emanet ettiği tapu var.  Ne tapusu bu? Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu… Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu bizden almak istiyorlar. Memleketin tapusunu verecek miyiz?” diye sordu. Hayır cevabını alan Kani Beko, “O zaman 16 Nisan’da Hayır oyu kullanmalıyız” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi’nin de destek verdiği kitlesel basın açıklamasında Genel Başkan Kani Beko, referandumdan sonra işçilerin haklarını savunmak için gidecek mahkemelerinin olması için 16 Nisan’da işçilerin HAYIR diyeceğini açıkladı.

Kani Beko işçileri taşeron çalıştırmaya, işsizliğe, kıdem tazminatının gaspına, kiralık işçiliğe, işsizlik sigortasının yağmalanmasına “Hayır” demeye çağırdı.

16 Nisan’da yapılacak referandumda seçilme yaşının 18’e inmesi ile “O”nların çocuklarının milletvekili olacağının iddia eden Kani Beko, “Bizlerin çocukları da kiralık işçi olacak” diye konuştu.

DAHA ÇOK ÇALIŞIP, DAHA ÇOK ÖLÜYORLAR

16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili açıklama yapan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 1 nolu şube başkalığı, uygulamayla yapılmak istenen anayasa değişikliğinin, işçi – emekçi cephesinden nasıl görüldüğünü ve işçilerin tercihlerini aktardı.

Başkanlı rejim ile yönetilen ülkelerde temel işçi haklarının yoğun olarak ihlal edildiği, bu ihlallerin yaşandığı ülkelerin yüzde 71’inin başkanlık ve yarı başkanlık rejimi olan ülkeler olduğunun alının çizildiği Ataşehir’deki DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 1 nolu şube tarafından yapılan basın açıklamasında sendikalaşma oranlarının da parlamenter rejime göre başkanlık sisteminde daha az olduğuna dikkat çekilerek, bu sistemlerde daha uzun çalışan işçilerin iş kazalarında da daha çok öldüklerini, iş kazası oranının da daha yüksek olduğu kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ