logo

Diyarbakır’da Nevruz Kutlamasında Öcalan’ın Mektubu Okundu

Diyarbakır’da Nevruz Kutlamasında Öcalan’ın Mektubu Okundu

nevruz_ocalan_mektup - sirri_sureyya21 Mart Nevruz kutlamaları başlayan Diyarbakır’da Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’nden yazdığı mektup  okundu. Diyarbakır’da Öcalan’ın Nevruz mektubu okundu. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Diyarbakır’da 21 Mart Nevruz kutlamaları başladı. Yağışlı havada yapılan Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’nden yazdığı mektup da okundu.

Diyarbakır’da Nevruz kutlamaları soğuk ve yağmura rağmen büyük katılımla sürüyor. HDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan’ın mesajını Kürtçe olarak okudu. Ardından mesajın Türkçesini Sırrı Süreyya Önder okudu. Öcalan mesajında ‘Çağrısını yaptığım kongre ile yeni bir dönem başlayacak” vurgusu yaptı.

DİYARBAKIR Nevruz kutlamasında Abdullah Öcalan’ın mektubu okundu. Tam metni ilk kez ortaya çıkan Abdullah Öcalan Nevruz mektubunda ‘barış çağrısı’ yaptı. 2 sayfadan oluşan Öcalan’ın 2015 yılı Nevruz mektubu Kürtçe ve Türkçe olarak ayrı ayrı okundu.

Öcalan’ın Nevruz mektubu, “Tüm halklarımıza barışın yanında yer alan halklarımızın ve dostlarımızın nevruzunu selamlıyorum. Acil bir müdahale, dini inançlarımız, siyasi ve ahlaki sorumluluğumuzun gereğidir” ifadeleri ile başlıyor.

“40 yıllık hareketimizin acılarla geçen mücadelesi boşa gitmediği gibi sürdürülemez bir aşamaya da varmış bulunmaktadır” diye mücadelenin sonuna gelindiğinin altını çizen Öcalan Nevruz mektubunda; “Tarihi Dolmabahçe Sarayı’nda hepimizce resmen ilan edilen 10 maddelik deklerasyon sürecinde yeni bir süreci başlatmakla karşı karşıyayız. PKK’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yaklaşık 40 yıldır yürüttüğü silahlı mücadeleyi sonlandırmak ve yeni dönemin ruhuna uymak için bir kongre yapmalarını gerekli ve tarihi görmekteyim” diyerek;  PKK’ya, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı 40 yıldır yürüttüğü silahlı mücadeleyi sonlandırmak için kongre yapma çağrısı yapıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ