logo

DKY İnşaat Yenisahra’da mahalle sakinleriyle bir araya geldi

DKY İnşaat Yenisahra’da mahalle sakinleriyle bir araya geldi

DKY İnşaat kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürdüğü Yenisahra’da mahalle sakinleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra Kentsel Dönüşüm Projesi’nin alan çalışmalarını yürüten DKY İnşaat, bölgede çalışmalarını hızlı bir biçimde sürdürüyor. DKY inşaat bu kapsamda Yenisahra Mahallesi sakinleriyle ile kahvaltıda bir araya geldi.

Gerçekleştirilen organizasyona katılan mahalle sakinleri İbrahim Dumankaya Holding Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya,  DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya ile sohbet etme imkânı bulurken; DKY İnşaat yetkilileri de bölge sakinlerinin beklenti, istek ve ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştı.

Bölgedeki hak sahipleriyle görüşüp, anlaşmalara devam ettiklerini belirten Ali Dumankaya, projede ilk kazmayı 2014 yılı ilk yarısında atmayı planladıklarını söyledi.

Kentsel dönüşümü mahallelinin sahiplenmesi gerektiğini aktaran Dumankaya, “Burada önemli olan hak sahipleri ve kanaat önderlerinin bu işi sahiplenerek ,  mahallenize kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu anlatmasıdır.  Bu tarz toplantılarımız devam edecek, sizlerin de desteğiyle “Yeniden Yenisahra” sloganımız ile Yenisahra’yı en güzel biçimde dönüştüreceğiz” dedi.

Geniş ve çok deneyimli bir mimari ekip ile çalıştıklarını vurgulayan Dumankaya, “Türkiye’nin en önemli Şehir Plancıları ve Sosyologlar ile bölgenin dinamiklerine en uygun konsept projeyi geliştirmek için çalışmaları  hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Projenin içerisinde konut, ticari alanlar, okul, yeşil ve sosyal alanları en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz” diye konuştu.

Organizasyonda düşüncelerini ifade eden hak sahipleri, bölgelerinde DKY İnşaat gibi önemli bir firmanın proje uygulayacak olmasının önemli olduğunu, her hangi sıradan bir müteahhit yerine tecrübeli ve saygın  bir firma olmasının hem güvenirlilik hem de ekonomik olarak önemli olduğunu ifade ettiler.

Organizasyona katılan birkaç hak sahibinin görüşü ise şu şekilde:

“Çocuklarım için umutluyum”

Durmuş Keskin

74 yaşında Emniyet teşkilatından emekli:

“Yenisahra bölgesinin kurucularındanım. 1969 yılında buradaki birkaç arkadaşla burayı kurduk. Bu zamana kadar çok kötü şartlarda yaşadık, İlerisi için çok umutluyum. Ben rahat bir evde ve mahallede yaşayamadım ama ileride çocuklarım yaşayacak. Bunun için beklemeden imzamı verdim ve DKY İnşaat’ın projesine katıldım. Bence herkesin vakit geçirmeden imzaları atması ve dönüşümün başlaması gerekiyor.”

“İbrahim Dumankaya Holding’in geçmiş projeleri bizim için referans oldu”

Fırat Çatal

47 yaşında muhasebeci

“Kentsel dönüşümün hakkaniyetli ve geçmişte iyi projelere imza atmış firmalar tarafından yapılması gerektiğine inananlardanım. Firmaların objektif ve şeffaf bir şekilde kriterleri önümüze koyması gerekiyor. Bunu DKY İnşaat yaptı ve bu yüzden biz imzamızı vererek DKY İnşaat’ın projesine katıldık. Ben ve ailem için firmanın verdiği orandan çok, işi bitirip bitiremeyeceği önemli. Bu konuda firmaya güveniyoruz. Geçmişte yaptığı birçok proje bizim için çok iyi birer referans oldu.”

“40 yıllık binada 4 demir üzerinde yaşıyoruz”

Birol Adıgüzel

40 yaşında mahallede İnşaat malzemeleri satıyor

“Bölgenin dönüşümü için geç bile kalındığına inanıyorum. 40 yıllık binada 4 tane demirin üzerinde deprem korkusuyla yaşıyoruz. Bir an önce anlaşıp kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanılması gerekiyor. Bugünkü organizasyonu kafamızdaki soru işaretlerini gidermek adına çok olumlu buluyorum. Umarım bir an önce çalışmalara başlanılır.”

Cemile Öğütveren

35 yaşında Kartal Adliyesi’nde çalışıyor

“Fikirtepe’de yaşanan olayların yaşanmaması için firmalarla oturup görüşmenin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonda kafamıza takılan ne varsa hepsini firma yetkilileriyle görüşebiliyoruz. Firma sahipleriylede burada tanışıp onları görebilmemiz çok önemli. Firmaların kentsel dönüşüm yaparken kuralları çok iyi belirleyip hak sahiplerinin karşına çıkmaları gerekiyor. Bizim için en önemli kriter firmanın güvenilir olması. Bizde şartları konuştuktan sonra kısa bir süre içinde kentsel dönüşüm sürecine dâhil olmayı düşünüyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ