logo

DKY İnşaat, Yenisahra’nın Dönüşümü İçin Bakanlığa Gidiyor

DKY İnşaat, Yenisahra’nın Dönüşümü İçin Bakanlığa Gidiyor

Bakanlik_ dky_son_sozlesme_imzaYenisahra Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm çalışmasını sürdüren DKY İnşaat hak sahipleri lehine güncelleştirildiği sözleşmelere dönüşüm izni için Bakanlığa başvuruyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Yenisahra Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm çalışmasını sürdüren DKY İnşaat 1,5 yıldır yaptığı görüşmelerde hak sahiplerinden gelen talepler doğrultusunda yapılan iyileştirmelerin eklenerek güncelleştirildiği sözleşmelere imzalarını alarak bakanlığa başvurmaya hazırlanıyor.

DKY İnşaat “Yeniden Yenisahra” Sloganıyla Yenisahra’da

DKY İnşaat “Mahalle Konsepti” ve “Yeniden İstanbul” dönüşüm çalışmaları kapsamında “Yeniden Yenisahra” sloganı ile Yenisahra Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüyor. Hedeflenen dönüşüm alanının 3 etaplık bölümde 1,5 yıldır görüştüğü hak sahiplerinden 6036 sayılı yasada ön görülen %67 oranında imzanın üzerine çıkarak dönüşüm projesi uygulamak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurma koşullarını sağladı.

60306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası “%67” İstiyor

Hak sahiplerinin % 70 oranında imzası ile olur aldığı Yenisahra Mahallesi’nde, hedeflenen Kensel Dönüşüm proje alanındaki 3 etaplık 1. bölümde, proje uygulamak için güncellenerek son şeklini alan sözleşmelere hak sahiplerinin imzalarını alan DKY İnşaat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurma çalışmalarının sonuna geldi.

60306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası, 15 dönümden az olmamak kaydı ile dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü alanda hak sahiplerinin %67 olurunun alınmasını, Bakanlığa başvurarak Kentsel Dönüşüm projesi uygulama izni alabilmek için koşul olarak öngörüyor.

Güncelleşen Sözleşmeler Yenisahralı Lehine Kazanımlar İçeriyor

Yenisahra sakinleri ile yapılan görüşmeklerde hak sahiplerinden gelen talepler doğrultusunda ilk sözleşmelerde yer alan bazı maddelerde değişiklik yapıldı. Bazıları sözleşmeden çıkartılırken, genellikle hak sahiplerinin lehine bazı ilaveler yapılan sözleşmeler güncelleştirildi.

Güncelleştirilerek son şeklini alan, Bakanlığa verilecek tek tip sözleşmelerde; devlet tarafından verilecek olan “Enkaz Bedeli”nin, yol ve sokaklardan kalan yerlerin satın alınmasında önceliğin Yenisahralı hak sahiplerine bırakılması; paylaşımda son %10’un DKY İnşaat’a kalması, Yüklenici DKY İnaşaat’ın ipoteğin son %5’inin “Bütün harçlar yattıktan sonra, Yapı kullanım dahil” iskan izni alındıktan sonra kaldırılması ve benzeri Yenisahralı hak sahipleri lehine birçok kazanım içeriyor.

Güncelleştirilen bu sözleşmelerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuracak olan DKY İnşaat, Yenisahra halkı ile birlikte dönüşüm projesi uygulamak üzere izin isteyecek.

Ali Ekşi “Bakanlığa Verilecek Tek Tip Sözleşme Hazır”

Bakanlığa dönüşüm izini için başvurma hazırlığını tamamlayan DKY İnşaat’ın “Kentsel Dönüşüm” çalışması yürüttüğü Yenisahra Proje Sorumlusu Ali Ekşi, Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’dan Yenisahra Mahallesi’ndeki çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “DKY İnşaat olarak Yenisahra bölgesinde hak sahipleri ile yapılan görüşmeler sonucunda 1, 2 ve 3’cü etapların %70’in üzerinde oranda imzalarını toplayıp, proje için işbirliği olurunu aldık. Hak sahipleri lehine iyileştirmelerin de yer aldığı, bakanlığa verilecek tek tip sözleşmeyi hazırladık. Son şeklini alan sözleşmeyi imzalatıyoruz. Enkaz bedellerinin de arsında olduğu iyileştirmeleri ilave ettik. Sözleşmeleri Bakanlığın istediği forma getirdik. İmzaları tamamladıktan sonra Bakanlığa müracaatımızı yapacağız. Daha sonra da Belediyeye müracaatımızı yapacağız. Bakanlıktan ve Belediyeden alacağımız izin sonrasında yapılacak karot çalışması, zemin etüdü çalışması sonrasında da “Riskli alan” çalışmasına başlayacağız. Yenisahra’da süreç gayet iyi bir şekilde devam ediyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ