logo

DOĞUŞ SPOR ‘ENSEMBLE KHEOPS KONSERİ’NDE

DOĞUŞ SPOR ‘ENSEMBLE KHEOPS KONSERİ’NDE

Ülkemizin yetiştirdiği sanatçılardan Muhiddin Dürrüoğlu’nun üyesi olduğu ‘Ensemble Kheops’un MSKM’deki konserini Ataşehirlilerle birllikte Doğuş Spor sporcuları da izledi.

Ronald van Spaendonck (Klarnet) ve Muhiddin Dürrüoğlu (Piyano) oluşan Ensemble Kheops Uluslararası Ataşehir Klasik Müzik Festivali kapsamında Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesinde müzikseverlerle bir araya geldi.

Uzun süre ayakta alkışlanan ikiliye konser sonunda MSKM Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal tarafından çiçek takdim edildi. Ronald van Spaendonck ve Muhiddin Dürrüoğlu daha  ise albümlerini imzaladı.

Konseri, Ataşehir Doğuş Spor yönetici ve teknik ekibinden Cevdet Kuruçay, Muharrem Temel, Taner Şar, Zeynep Özcan, Kelkit Spor yöneticisi Kazım Kocatürk,  sporcular ve ailelerinden oluşan 15 kişilik bir grup da izledi.

Ataşehir Doğuş Spor’un altyapı çalıştırıcılarından Zeynep Özcan, konser sonrası Ronald van Spaendonck’a kulübün bir atkısını hediye etti. Ronald van Spaendonck’ın “Doğuş Spor Doğuş Spor” şeklinde yaptığı tezahürat ise neşeli anların yaşanmasına neden oldu.

Ülkemizin yetiştirdiği en değerli sanatçılardan olan ve uluslararası yarışmalarda çok sayıda ödüller kazanan “Ensemble Kheops” topluluğu üyesi besteci ve piyanist Muhiddin Dürrüoğlu, Hacettepe Üniversitesi’nde Kamuran Gündemir ile piyano, Profesör İlhan Baran ile kompozisyon çalıştı.

1987’den bu yana sanat çalışmalarını yurtdışında sürdüren, dünyanın pek çok ülkesinde sayısız konserler vermen orkestraların solisti olan sanatçı Muhiddin Dürrüoğlu, halen Ensemble Kheops Topluluğu üyesi ve Brüksel Kraliyet Konservatuvarı’nda oda müziği profesörüdür.

Her biri çalgılarında uluslararası üne sahip sanatçılardan olușan bir oda müziği grubu olan Ensemble Kheops kurulduğu 2006 yılından bu yana değişken geometrisi ile ikili (duo) eserlerden yedililere (septet) kadar çeşitli oluşumlarla klasik müziğin nadide örneklerinden çağdaş müziğin en çarpıcı yapıtlarına kadar geniş bir yelpazede projeler gerçekleştirmiştir.

FOTO: Kadir İncesu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ