logo

Dudullu – Bostancı Metrosu Altılı Masa Liderlerinin Katılımıyla Açıldı

Dudullu – Bostancı Metrosu Altılı Masa Liderlerinin Katılımıyla Açıldı

Anadolu Yakasında açılan Dudullu – Bostancı metro hattı Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayarak 1.7 milyon nüfusa hizmet edecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Anadolu yakasında kuzey güney aksında Maltepe, Kadıköy ve Ümraniye ile birlikte Ataşehir’e de 5 istasyonla hizmet verecek olan Bostancı-Dudullu metro hattı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde Bostancı istasyonunda düzenlenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de aralarında olduğu Altılı Masa liderlerinin katılımı ile açıldı.

Anadolu Yakası’nda kuzey güney aksındaki Dudullu-Bostancı metro hattı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarafından başlatılan “150 Günde 150 Proje” kapsamında 190.ve final proje olarak Altılı Masa liderlerinin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Anadolu Yakası’nın deniz, kara, demir ve hava yolunu kapsayan, doğu-batı aksındaki hatları kuzey-güney doğrultusunda bağlayacak tüm ulaşım seçenekleri ile bağlantılı önemli aktarma noktası Bostancı ile Ataşehir ve Dudullu’nun bağlantısını sağlayan Bostancı – Ataşehir – Dudullu metro hattını yapım çalışmaları tamamlandı.

BOSTANCI – ATAŞEHİR – DUDULLU METRO HATTINDA 13 İSTASYON

Anadolu yakasını kuzey güney aksında doğu batı ulaşımı aktarama seçenekleriyle birlikte denize bağlayacak olan M8 rumuzlu Bostancı – Ataşehir – Dudullu Metro Hattında Bostancı istasyonu Maltepe ile Kadıköy ve Kozyatağı istasyonu Kadıköy ile Ataşehir ortak olmak üzere Kadıköy ilçesinde 4, Ataşehir İlçesinde 5, Ümraniye ilçesinde de 4, toplam 13 İstasyon ile bölgenin ulaşımına katkı verecek.

45 BİN KAPASİTEYLE ANADOLU YAKASI’NIN YOLCU TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Tek yönde saatte 45 bin yolcu taşıma kapasiteli, 21 dakika sefer süreli Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye sınırlarında yapılan Bostancı – Ataşehir – Dudullu (M8) Metro Hattı, Anadolu Yakası’nın yolcu trafiğini önemli ölçüde iyileştirecek.

BOSTANCI – ATAŞEHİR – DUDULLU (M8) METROSU 13 İSTASYONLU

Kuzey güney akslı Bostancı – Ataşehir – Dudullu (M8) Metro Hattı 15 kilometre uzunluğa sahip tek yöne 21 dakika süreli raylı sistem hattı 13 istasyondan oluşuyor.

1-Bostancı, 2- Emin Ali Paşa, 3- Ayşekadın, 4- Kozyatağı, 5- Küçükbakkalköy, 6- İçerenköy, 7- Kayışdağı, 8- Mevlâna, 9- İmes, 10- Modoko-Keyap,  11- Dudullu, 12 Huzur, 13- Parseller

BOSTANCI – DUDULLU METROSU AYRINTILI HABERİ

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ