logo

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Belediye İşgal Edildi!

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Belediye İşgal Edildi!

Belediye _Cocuk_haklari-1Ataşehir’deki “Çocuk Hakları Atölyesi”ne katılan 160 çocuk, 20 Kasım BM Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle dövizlerle Ataşehir Belediyesi’nde İşgal eylemi yaptı. 

Ataşehirli Çocuklardan  “Occupy Belediye” Eylemi

Ataşehir’deki “Çocuk Hakları Atölyesi”ne katılan 160 çocuk, 20 Kasım BM Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle ellerinde taleplerini dile getiren dövizleriyle Ataşehir Belediyesi’nde “Occupy Belediye” (Belediyeyi İşgal) eylemi yaptı.  Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi çocukları belediyenin merdivenlerinde “Bilgili olacaksınız, güçlü olacaksınız, haklarınızı alacaksınız” diyerek karşıladı.

İlçedeki altı ilköğretim okulunda ve belediyeye ait yedi Ataevi’nde kurulan atölyeye katılan çocukular ellerinde “Çocukça Yaşamak İstiyorum”, “Çocukluk Hakkımız Söke Söze Alırız”, “Sokakta Oynamak Hakkımız”, “Çocukluk Hakkımı Koruyacağım”, “Eğitim Çocuğa Verilecek En Güzel Hediyedir”, “Oyun Hakkımız Engellenemez”, “Gelecek Demek Çocuk, Çocuk Demek Gelecek Demektir”, “Her Çocuk Hakkını Bilmeli”, “Ben de Varım”, “Çocuk Aklı Değil, Çocuk Hakkı” yazılı dövizlerle öğretmenleri eşliğinde Ataşehir Belediyesi’ne geldi.

“Çocukluk Hakkımız Söke Söke Alırız” sloganlarıyla belediyeye giren çocukları Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi karşıladı. En önde “Beş Yıl Sonra Adayım, Koltuğunu Alayım” dövizi taşıyan Aşık Veysel Ataevi’nden 2002 doğumlu Servet Demir’i yanına alan İlgezdi, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada “Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum, Ama haklarınızı istemezseniz okul hayatınızda da iş hayatınızda da alamazsınız. Bilgili olacaksınız, güçlü olacaksınız haklarınızı alacaksınız” dedi.

Elinde taşıdığı dövizle “Belediye başkan adaylığını” ilan eden Demir’i “Beş yıl sonra aday olmak isteyen bir delikanlı var burada, alkışlayın” diyerek masanın üzerine çıkarttı. İlgezdi, “Aday olunca ne vadedeceksin seçmenlere anlat bakalım” diyerek Demir’e söz verdi.

12 yaşındaki Demir de birlikte belediyeye geldiği arkadaşlarına bir seçim konuşması yaptı. Demir, arkadaşlarına, “çok büyük parklar”, “oyun alanları”, “bilgisayar dağıtma” ve “küçük hediyeler verme” vaatlerinde bulundu.

Toplantıda taleplerini dile getiren çocuklardan bazıları okullarında başarılı tiyatro oyunları çıkardıklarını ancak bunları sergileyecek çok amaçlı konferans salonları olmadığını söylediler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ