logo

Dünyaca Ünlü Bariton Sedat Öztoprak Anıldı

Dünyaca Ünlü Bariton Sedat Öztoprak Anıldı

Gönüllü Hizmet Vakfı ve DO RE Müzik sponsorluğunda Gönüllü Hizmet Vakfı Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde “Bariton Sedat Öztoprak Anısına Opera Starları Konseri” gerçekleştirildi.

Gönüllü Hizmet Vakfı ve DO RE Müzik’in sponsorluğunda 18 Şubat Salı gecesi Gönüllü Hizmet Vakfı Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde “Bariton Sedat Öztoprak Anısına Opera Starları Konseri” gerçekleştirildi. Kadıköy Kültür Sanat Derneği tarafından organize edilen gecede, opera sanatçıları sahne alırken Gönüllü Hizmet Vakfı’nın İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber hayata geçirdiği “1000 Enstrüman 1000 Umut’’ projesi hakkında da bilgi verildi.

Almanya, Avusturya, İtalya, İsviçre, Belçika, Hollanda, Macaristan gibi birçok ülkede opera temsilleri ve konserler yapan ve uluslararası pek çok yarışmada birinciliği bulunan dünyaca ünlü Bariton Sedat Öztoprak’ı kaybetmiştik. Sanatçının anısına 18 Şubat Salı gecesi Kadıköy Kültür Sanat Derneği tarafından, Gönüllü Hizmet Vakfı ve Do Re Müzik’in sponsorluğunda Gönüllü Hizmet Vakfı Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde “Bariton Sedat Öztoprak Anısına Opera Starları Konseri” gerçekleştirildi. Sanat yönetmenliğini Efsun Öztoprak’ın yaptığı gecede,piyanist FügenYiğitgil eşliğinde Mezzo Soprano Aylin Ateş,tenor Bülent Külekçi, bas Göktuğ Alpaşar, soprano Hande S.Ürben, bariton Murat Güney, soprano Otilia İpek, soprano Perihan Nayır Artan, tenor Sedat Can Öztoprak sahne aldılar. Katılımın yoğun geçtiği gecede, öğrencilerin sadece eğitim hayatlarında değil, sosyal hayatlarında da başarıyı sağlayabilmeleri için Gönüllü Hizmet Vakfı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile çocukları gitar ve kemanla buluşturan “1000 Enstrüman 1000 Umut” projesi hakkında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik Projeler Koordinatörü İlksen Kodal bilgi verdi. Projenin 2020-2021 eğitim öğretim döneminde 3 bine çıkarılacağını belirten Kodal, hem Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu’na hem de Do Re Müzik yetkililerine teşekkür etti.

İNAL AYDINOĞLU KİMDİR?

İnal Aydınoğlu, Gaziantep doğumlu bir ekonomist ve iş insanıdır. 1978 yılında başladığı gönüllülük yolculuğunda bulduğu coşku, sevinç ve mutluluğu başka insanlarla paylaşma çabası içindedir. Bu amaçla gazete ve dergilerde yazılar yazmakta, televizyon programları yapmakta, kurslar, seminerler, konferanslar vermektedir. Marmara Üniversitesi ve bazı özel üniversitelerde lisans ve yüksek lisans programlarında öğretim görevlisidir. Sevgi Üzerine, Mutluluk Üzerine, Gönüllülük, Sevgi Liderliği, Karşılıksız- Bir Gönüllü Yolculuğu, İyi Yaşamak, Sevgi Kitabı, İçsel Yaşam Üzerine, Daha İyi Bir Yaşam Üzerine, Yaşamın Anlamı Üzerine, Yaşama Sevinci Üzerine, Kadın Erkek Üzerine, Bilinçli Yaşam Üzerine, Cömertlik olmak üzere İnal Aydınoğlu’nun yayınlanmış 14 kitabı bulunmaktadır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ