logo

Dünyanın Dört Bir Yanından Sığır İthal Ediliyor

Dünyanın Dört Bir Yanından Sığır İthal Ediliyor

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu AKP’nın 55 bin baş daha besilik sığır ithalatı yapma kararını eleştirerek bu kararların üreticiyi hayvancılıktan kopardığını söyledi. 

TBMM’de konuya ilişkin açıklama yapan Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu “ Önce Tarım ve Orman Bakanının ardından AKP Genel Başkanının ‘Bundan sonra gerekli olmadıkça hayvan ve et ithalatı yapılmayacak’ demesinin ardından bir buçuk yıl geçtiğini hatırlattı.  Bu sürede 200 binden fazla besilik sığır ithalatı yapıldığını belirti.

Konuşmasını “Şimdi 55 bin tane daha ithal etme kararı açıklandı. AKP’ye göre ülkemizdeki besilik sığır sayısı yeterli değil, dünyanın dört bir yanından toplamaya devam ediyor” diye sürdüren Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Besilik sığır sevginizin nedeni nedir? Bu ithalat politikasıyla kimleri besliyorsunuz?” diye sordu.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu sözlerin sonunda şunları ifade etti: “İthalat kararınız, ülkemizin ihtiyaç duyduğu gıdayı temin etmekten, ülkemizde üretmekten aciz olduğunuzun kanıtıdır. Yine ithalat kararınız gösterdi ki AKP ithalat yapmasa vatandaşlarımız kurban bile kesemeyecektir.

Ey yerli ve millîler, milleti kurban kesmek için bile yabancılara muhtaç ettiniz. Et fiyatlarını ithalatla baskılıyorsunuz, üretici hayvancılıktın kopuyor. AKP ilk seçimde gidecek ama zararlarını silmek maalesef zaman alacak.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ