logo

Durakoğlu, ‘İktidar, Yasa Yapma Gücünü Silaha Dönüştürüyor’

Durakoğlu, ‘İktidar, Yasa Yapma Gücünü Silaha Dönüştürüyor’

“Çoklu Baro” sistemini hayata geçirme hazırladığını TBMM’ye sunulmasına itiraz eden savunma örgütleri Barolar teklife karşı düşüncelerini Çağlayan’daki adliye önünde seslendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun, çağrısı üzerine binlerce avukat bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda “Savunma Mitingi”nde toplandı.

SİYASETÇİLER HUKUK KONUŞURKEN HUKUKÇULARIN SİYASETİNE İTİRAZ EDİLİYOR

“Savunma Mitingi”nde konuşan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, siyasetçilerin hukuk konuşurken hukukçuların siyaset yapmalarına itirazlarına dikkat çekerek; “Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar. Konuşacağız sonuna kadar konuşacağız. Siz siyaset yapıyorsunuz diyorlar. Siyaset yapmanın suç olduğu bir ülke söyler misiniz bana? Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar, ölene kadar konuşacağız. Biz insan haklarına sahip çıkmak zorundayız. Hukukun üstünlüğünü gözetmek görevimiz.” dedi.

BU BİR FETÖ PROJESİDİR

2010 Referandumu’nda “Yapmayın, yargıyı FETÖ’ye teslim ediyorsunuz” dediklerini hatırlatan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “FETÖ diyemezsiniz, Hocaefendi” karşılığı aldıklarını kaydederek; “Bu da bir FETÖ projesidir. Yazın bunu bir kenara. Bu bir FETÖ projesidir. 2010 yılında referandum ile planlanan bir projedir.” Şeklinde konuştu.

ÇOKLU BARO TASLAĞINI PROTESTO İÇİN “SAVUNMA MİTİNGİ”

İstanbul Barosu, Hükümet tarafından Meclis Başkanlığına sunulan Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yapılmak istenen değişiklikleri protesto etmek için “Savunma Mitingi” düzenledi.

“İKTİDAR, YASA YAPMA GÜCÜNÜ SİLAHA DÖNÜŞTÜRÜYOR”

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sevgili meslektaşlarım, ülkemiz yargısının teslim alınmasına yönelik çok ciddi bir tehdidin arifesindeyiz. İktidar, yasa yapma gücünü silaha dönüştürüyor. Hukuksuzluğun yasa gücüyle meşrulaştırılmasına izin veremeyiz. Biz avukatız bunu anlatabilmemiz gerekiyor” demişti.

AVUKATLAR ÇAĞLAYAN’DAKİ “SAVUNMA MİTİNGİ” BULUŞTU

Alkışlar ve sloganlar eşliğinde meydana yürüyen avukatların buluştuğu Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önündeki “Savunma Mitingi” bariyerlerle bölünen alanda “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, Hak, hukuk, adalet”, “Savunma susmadı susmayacak” ve “Direne direne kazanacağız” şeklinde sloganlar eşliğinde devam etti.

ÇOKLU BARO TEKLİFİ MECLİSTE

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan tarafından yapılan açıklamada TBMM Başkanlığı’na sunulduğu duyurulan Çoklu Baro düzenlemesini içeren teklifle ilgili, “Üye sayısı 5 binden fazla olan barolarda 2 bin avukatın bir araya gelerek ikinci, üçüncü veya dördüncü bir baro kurabilmesine ilişkin düzenleme getiriyoruz. Her Baro Türkiye Barolar Birliği’nde 3 delege ve 1 başkan ile temsil edilecek.” Şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ