logo

DURMUŞ CAN ‘SİYAD’DA BAYRAK YARIŞINA TALİBİZ’

DURMUŞ CAN ‘SİYAD’DA BAYRAK YARIŞINA TALİBİZ’

İstanbul’un en güçlü Sivil Toplum Kuruluşlarından SİYAD (Sinop İli Yardım ve Dayanışma Derneği), yeni genel başkanını seçeceği 4 adaylı büyük bir yarışın içerisinde.

19 Mart 2017 tarihinde SİYAD yeni genel başkanını seçecek. 4 adayın yarıştığı seçim kulvarının en güçlü adayı Durmuş CAN gibi görünüyor.

SİYAD (Sinop İli Yardım ve Dayanışma Derneği) yeni genel başkan adayı Durmuş Can, yaptığı açıklamada bu yarışın hizmet yarışı olduğuna vurgu yaparken, “Hizmet etmek adına adayların çok olması bizi gururlandırmaktadır. Bu sayede SİYAD’ın kıyıda köşede unutulmuş birbirinden değerli hemşerilerine temas edilmiş gönülleri alınmış ve hizmet yarışında onlarında olmaları sağlanmıştır” dedi.

“Sinop İli Yardım ve Dayanışma Derneği (SYAD) Sinop’un en köklü ve en güçlü derneğidir. Son zamanlarda Sinoplular değişik pek çok dernek adı altında toplansalar da, ana merkez her zaman SİYAD’dır” diye konuşan Durmuş Can; “Hemşerilerimiz münasip gördükleri takdirde bizde bu bayrak yarışında Sinoplu’ya hizmet noktasında en iyiler arasına katılmaya talibiz. Her zaman verdiğim bir örnek vardır; Siyad tek yönlü çalışan bir asansördür, her zaman yukarıya çıkar. Bazen yük ağır gelip tökezlese de asla aşağıya hareket etmez, asansörün aşağıya doğru hareket etmesini engelleyecek ani fren sistemi vardır. Bizde bu asansörü daha yukarılara taşımaya talibiz” şeklinde konuştu.

SİYAD (Sinop İli Yardım ve Dayanışma Derneği) yeni genel başkan adayı Durmuş Can adylık süreci ve genel kurul ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Seçildiğimiz takdirde yapacağımız pek çok projemiz var mutlaka, lakin biz projelerimizi üyelerimiz ile istişare yaparak genişletmek ve hizmete sunmak için kendimizi adapte ettik. Sonuçta amaç Sinopluya hizmet ise ben kararı aldım uygularım mantığı bize göre yanlıştır, biz hemşerilerimiz ile birlikte kararları almak durumundayız. Hemşerilerimize sunacağımız projelerimizin bazılarına kısaca değinmek gerekir ise, öncelikli olarak Tüzüğümüz üzerinde tadilatlar yapacağız, gerekirse tüzük genel kurulunu devreye sokup, Sinopluya en iyi hizmeti sunabilecek şekle getirip günümüz ve en az 50 senelik geleceğimize uygun hale getirmeyi planlıyoruz. Tüzüğümüzdeki faaliyet alanları kısmını, hukuki çerçevede genişletmek istiyoruz. Aklımızdaki değişimleri yaptığımız takdirde Siyad’ın önüne geçilemez bir güç olacağının farkındayız. Kendini dışlanmış gören ve Siyad bünyesine katılmayı bekleyen bir çok köy derneğimiz veya diğer derneklerimiz mevcut, tüzüğümüzdeki tadilatlar ile bu derneklerimizi de SİYAD çatısı altında toplayarak Sinopluyu tek yumruk yapabilmektir hedefimiz.

En çok arzuladığımız projemiz ise, kadınlarımıza ve çocuklarımıza yöneliktir. Kadınlarımızı derneklerimizin içerisine dahil edebilecek pek çok projemiz var. Kadınlarımızı dahil edebilirsek geleceğimiz olan çocuklarımızı da Sinop kültürüyle yetiştirebilir ve kültürümüzün devamlılığını sağlayabiliriz. Amacımız İstanbul’u Sinoplulaştırmak değil tabi ki, amacımız Sinop kültürünü bilmeyen İstanbul veya başka şehirlerde yetişmiş genç ve çocuklarımıza kültürümüzü öğretmektir.

Beni tanıyanlar reklamı pek sevmediğimi de bilirler, her yaptığını reklam eden birisi değilim. Sinoplu için aleni olarak yaptığımız ve en çok bilinen iki hizmetimden kısaca bahsedeyim. O zaman ki ismi Ümraniye şubesi olan, şimdiki SİYAD Ataşehir Anadolu şubesinin başkanlığını yapmak bize de nasip oldu, bu şubemizin yerinin alımında ve yapımında öncülük ettim ve üyelerimizle birlikte şu an ki yerini derneğimize kazandırdık, üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettik. Yine Sefaköy Sinoplular Derneği’nin üst katının ve çatısının yapımında öncülük ettik, çok şükür düğün salonumuzu da yaptık, bu derneğimizin uzunca bir süre ileriye yönelik endişelerini de bertaraf etmiş olduk.  Daha yaptığımız çok hizmetlerimiz mevcutsa da hemşerilerimiz zaten anlatmakta ve bizi onure etmektedirler.

Bizimde her adayın olduğu gibi Sinopludan beklentimiz büyük, lakin bu beklentilerimiz ne siyasidir ne de ticari, ben Yeminli Mali Müşavirim ve çok büyük şirketlerin danışmanlığını yapmakta olduğumuz Cantürk Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş yönetim kurulu başkanıyım, dolayısıyla maddi açıdan rahat hareket kabiliyetine sahibim ve hemşerilerimden ne benim nede yönetime talip arkadaşlarımın ticari hiçbir beklentimiz yok, siyasi olarak da isimlerini açıklamaktan imtina ettiğim, siyasi partilerin en yetkili isimlerini tanıyorum, siyasetçilerden şahsıma “seni milletvekili yapalım” gibi tekliflerde geldi, lakin siyasete girmeye ne ben, ne de ailem sıcak bakmıyoruz. Bizim hemşerilerimizden beklentimiz derneğimize sahip çıkalım, bu koca çınarı geleceğimize taşıyalım, kültürümüzü geleceğe taşıyalım, biz her zaman olduğu gibi kolları sıvadık, projelerimiz hazır, harcımız ve ustalarımız hazır, sadece start verilmesini bekliyoruz.

Hayatım boyunca başladığım bir işi yarım bırakmadım, eski ve yeni dostlarımı asla unutmadım, diyaloglarımı her zaman taze tuttum, insanların tek başlarına değil birlikte hareket ederek başarılı olacağına, “BİZ” olmanın gücüne inandım ve hayatım boyunca çok çalıştım, şu an ki konumuma geldim. Biliyorum ki, Allah’ın bize bahşettiği nefes bir gün tükenecek, önemli olan bu nefesimizi ne için harcadığımızdır, biz ekip arkadaşlarımla birlikte nefesimizi hemşerilerimiz için harcamak istiyoruz.

Bu hizmet yarışının kaybedeni olmayacak, seçildiğimiz takdirde biz seçildik diğer adaylara güle güle gibi bir yaklaşımı asla tasvip etmeyiz. Seçildiğimiz takdirde eski genel başkan ve genel başkan adayları, eski yönetim kurulu üyeleri, Sinoplu işadamları, siyasiler ve bürokratlardan oluşacak bir yüksek istişare kurulu kurmayı hedefliyoruz. Dediğim gibi Sinoplu için projelerimiz var ve bir çoğu büyük projeler, bu değerlerin SİYAD’ın bünyesinde tutulması gerektiğini ve büyük projelerde birlikte hareket etmenin doğru olacağını düşünüyoruz.

Sinoplu olup da toplumunun içerisine girmeyen pek çok Sinoplu gencimiz var, biz onları gerek dernekçilik, gerekse de başka konularda yetiştirmek, topluma faydalı fertler olmalarını sağlamak istiyoruz.  Ben yaptım oldu değil de, herkesin fikirlerini alarak, herkesin emekleri ile projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz, fikirler bizim için çok önemlidir. Dernekçiliğin gönül işi olduğunun bilincindeyiz, biz kimsenin patronu değiliz, her projemize birlikte imza atacak ve başarılarımızda birlikte sevineceğiz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ