logo

Düşük Faizin 18 Liraya Çıkardığı Dolarda Açıklanan Paketle Serti İniş

Düşük Faizin 18 Liraya Çıkardığı Dolarda Açıklanan Paketle Serti İniş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşük faiz politikasında ısrarı ile 18 lirayı zorlayan dolar kuru, yine Erdoğan tarafından açıklanan ve örtülü faiz indirimi içeren paket ile sert iniş yaşadı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşük faiz politikasında ısrarı ve faizde düşüşler sonrası hareketlenen dolar TL kuru artışı 18 lirayı aşarak yeni rekor kırdıktan sonra yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından örtülü faiz artışı içeren tedbirlerin açıklanması ile 12 liranın alına indi.

Doların 18 lirayı aşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamaları ile düşüşe geçen dolar piyasaların açılmasıyla 11 TL’ye kadar gerilerken, avro 13 TL seviyelerine kadar düştü.

Sabah sert düşüşle açılan kurlarda sonraki saatlerde düzeltme yaşanırken öğle saatlerinde dolar kuru 13.76 TL’den işlem görüyordu.

Pazartesi akşam saatlerinde 18,36 ile tarihi rekorunu sert çıkışla yenileyen 19 lira çıtasını zorlayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı paketin etkisi ile sert iniş yaşaya dolar kuru, 11 lira seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Dolar kuru salı günü sabah saatlerinde yüzde 14’ten fazla düşüşle 11,09 seviyesini test ettikten sonra yeniden yükselişe geçerek yeniden 14 seviyesinin üzerine çıktı. Türk lirası böylece gün içerisinde dolar karşısındaki tüm kazançlarını silerek yeniden kayba geçti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ