logo

EKMEK İSRAFI YÜZDE 18 AZALDI

EKMEK İSRAFI YÜZDE 18 AZALDI

ekmekBakanlık tarafından 2013 yılında başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile ilk 1 yıllık süreçte ekmek israfı yüzde 18 düştü. Ekmek israfı yüzde azaldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013 yılında başlattığı “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile ilk 1 yıllık süreçte ekmek israfında yüzde 18’lik düşüş sağlandı.

Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılbaşında başlattığı “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”nda ilk 1 yıllık süreçte ekmek israfında yüzde 18’lik düşüş sağlandığını belirterek, “Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin verilerine göre paketli ekmek tüketimi artarsa, çöpe giden ekmeğin yüzde 50’sini kurtarma şansımız var” dedi.

Özcan, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ekmek israfının önlenmesi için 2013 Ocak ayında başlattığı kampanya ile ekmek israfında yüzde 18’lik azalma yaşandığını ve günde 1 milyon 50 bin, yılda ise 384 milyon ekmeğin israf edilmekten kurtarıldığını belirtildi.

Türk halkının, kampanya ile oluşturulan bilinçle 2,5 milyar lira tasarruf etmiş olduğunu ifade eden Özcan, ancak Türkiye’de günde 4,9 milyon ekmeğin hala israf edildiğine dikkati çekti.

Özcan, israfın daha da aşağı çekilmesinin, toplumda bu konuda bilinç artışının devam etmesi ile ekmeğin ihtiyaç olduğu kadar ve sağlıklı koşullarda saklanmasıyla mümkün olabileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

PAKETLİ EKMEK DERİN DONDURUCUDA 6 AY SAKLANIR

“Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünyada açlık ve yetersiz beslenme yüzünden her gün yaklaşık 17 bin, her yıl 6 milyon çocuk, hayatını kaybediyor. Yani her gün 900 milyon kişi, açlıktan ölme riskiyle güne başlıyor. Sadece bu rakamlar bile ekmeğimizi israf etmememiz gerektiğini net bir şekilde anlatıyor. İsrafı önlemek için öncelikle ihtiyacımız kadar almayı ve daha da önemlisi aldığımız ürünü doğru koşullarda saklamayı öğrenmeliyiz. Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin verilerine göre, paketli ekmek tüketimi artarsa çöpe giden ekmeğin yüzde 50’sini kurtarma şansımız var. Çünkü paketli ekmeği derin dondurucuda 6 aya kadar saklamak mümkün. Yemek istediğinizde ekmek kızartma ve tost makinelerinde ısıtarak ya da kendiliğinden çözünmesini bekleyerek ekmeğinizi ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz.”

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ