logo

Ekrem İmamoğlu, ‘Bakanlığın Bu Tür Hamlelerini Alkışlıyoruz’

Ekrem İmamoğlu, ‘Bakanlığın Bu Tür Hamlelerini Alkışlıyoruz’

Yeni Havalimanı istikametinde Büyükşehir ve Bakanlığın metro hattı yapması ile ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “Rekabet değil, gurur duyarız. Yapanı alkışlarız.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı önceki yönetim tarafından durdurulan finansman sorunlarını çözdükten sonra 2 ay önce yeniden yapına başlanan Dudullu-Bostancı Metro hattındaki çalışmaları inceldiği Bostancı ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İMAMOĞLU’NDAN “YENİ HAVALİMANI METROSU” YANITI: “DOĞRU YAPILANI ALKIŞLARIZ”

Bakanlık da Yeni Havalimanı istikametinde Büyükşehir ve Bakanlığın metro hattı yapması ile ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bakanlığın bizzat yaptığı hatlar var. Rekabet değil, tam aksine, beraber İstanbulluya kazandırılmasının keyfini yaşarız, gurur duyarız. Yapanı alkışlarız.” Dedi.

REKABET DEĞİL, GURUR DUYARIZ. YAPANI ALKIŞLARIZ

Gazetecilerin “Bakanlık da Yeni Havalimanı istikametinde bir metro hattı yapıyor, siz de burayı. İkisinin ayrı olması üzüyor mu sizi” sorusuna şu yanıtı veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yanıtında; “Yeni İstanbul Havalimanı, İstanbul’un uzun vadeli master planlarında olan bir şey değildi. İstanbul’un gündemine ‘pat’ diye gelince, bunu Büyükşehir Belediyesi’nin çözmesi zaten beklenemezdi. O dönemde Bakanlığın bu işe el atması doğru bir hamleydi. Bu tür doğru hamlelerin, bu tür doğru işlerin yapılmasını biz alkışlarız. Rekabet değil, tam aksine, beraber İstanbulluya kazandırılmasının keyfini yaşarız, gurur duyarız. Yapanı alkışlarız.” Şeklinde konuştu.

BAKANLIĞIN BU TÜR HAMLELERİNİ ALKIŞLIYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yanıtında, “Bakanlığın bizzat yaptığı hatlar var. Sadece İstanbul’da yok, Ankara’da da var, başka yerlerde de. Konya’da da var. Bakanlığın da ele aldığı hatlar var. Bizim gibi büyük kentlerde ve de tarife noktasında, şu günkü bulunduğu seviyeye baktığınızda, bu işin teşvik ve modeliyle olma mecburiyeti var. Kaldı ki Yeni İstanbul Havalimanı, açıkçası İstanbul’un çok da uzun vadeli master planlarından olan bir şey değildi. İstanbul’un gündemine ‘pat’ diye gelince, bunu Büyükşehir Belediyesi’nin çözmesi zaten beklenemezdi. O dönemde Bakanlığın bu işe el atması doğru bir hamleydi. Bu tür doğru hamlelerin, bu tür doğru işlerin yapılmasını biz alkışlarız. Rekabet değil, tam aksine beraber İstanbulluya kazandırılmasının keyfini yaşarız. Gurur duyarız. Yapanı alkışlarız. O bakımdan Bakanlığın bu tür hamlelerini alkışlıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

BAKANLIK, KİMİN BAKANLIĞI? HEPİMİZİN BAKANLIĞI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bizi kaygılandıran ve üzen durum şuydu ilk başta: Yapılmış bir kısım ihalelerin Büyükşehir nezdinde, kaynak sorunu çözülmeden, projeleri netleşmeden, tümüyle kredilendirilmesi sağlanmadan başlanmasının özellikle raylı sistem yatırımlarında tıkanmalara sebep olacağı net. Yani bunların öz kaynak modeli ile döndürülmesi çok güç. Yani siz, bütün raylı sistem yatırımlarınızın yüzde 10’unu, 15’ini kendi öz kaynaklarınızla çözebilirsiniz. Bakanlık, kimin bakanlığı? Hepimizin bakanlığı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanlığı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesi. Bunlar rekabet değil; tam aksine, birbirini alkışlayacak modeller olmalı. Bir şeyi daha alkışlamak isteyebiliriz. Özellikle raylı sitemler gibi toplu taşıma unsurunda, en çağdaş modelin birtakım muafiyetlere sahip olmasını arzu ederiz. Yani Bakanlığın bunu çalışması lazım. Şurada ödediğimiz KDV’ler, şurada ödediğimiz vergiler bence yazıktır. Bu tür şeyler, zulümdür. Bu tür katkılarla, biz, aslında çok daha ciddi yatırımlar yapabiliriz, diye düşünüyorum. Bu muafiyet kısmı çok değerli. Çok büyük rakamlar tutuyor. Bunları çözersek el birliği ile yatırımlarımızı, bu anlamdaki çağdaş yatırımlarımızı daha güçlü seviyelere taşıyabiliriz.” Şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ