logo

Ekrem İmamoğlu ‘Ben Çizmemi Altyapı Çalışmasında Giyiyorum’

Ekrem İmamoğlu ‘Ben Çizmemi Altyapı Çalışmasında Giyiyorum’

Saraçhane’de basın açıklaması yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki sel felaketine ilişkin kendisine yönelik yapılan eleştirilere sert yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Ben çizmemi altyapı sorunlarını çözmek için sahada giyiyorum. Benim üzerimden binlerce arkadaşımın emeklerini yok saymaya hiç kimsenin hakkı yok.”

ÇALIŞAN BİNLERCE KİŞİNİN EMEĞİNİN ÖNEMİ YOK MU?

“Sorunun çözümü için çalışan binlerce kişinin emeğinin önemi yok mu?” sorusu ile ekip çalışmasına dikkat çeken İmamoğlu, “İBB 3 yıldır ‘tek adam’ kafasıyla yönetilen bir kurum değildir. Ben kaldığım sürece İBB’de tek adamlık asla olmayacak.” Dedi.

BEN ÇİZMEMİ ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN SAHADA GİYİYORUM

Yaşanan orman yangını nedeniyle Çeşme ve Datça’ya geçmiş olsun dileği ile başladığı basın açıklamasında Sel felaketi nedeniyle kendisine yönelik eleştirileri yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ben çizmemi afet sonrası değil, gösteriş olsun diye değil, afet olduğunda vatandaşlarımız zarar görmesin diye öncesinde altyapı çalışması yaparken giyiyorum. Medyada fotoğraf vermek için değil, sorun olmasın diye 25 yıldır çözülmemiş altyapı sorunlarını çözmek için sahada giyiyorum” dedi.

BİNLERCE ARKADAŞIMIN EMEKLERİNİ YOK SAYMAYA HİÇ KİMSENİN HAKKI YOK

İçişleri Bakanı’nın Esenyurt’ta yaşanan sel felaketinden sonra olay yerinde çizmelerle görüntülenmesini şov olarak niteleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şov yapmaya değil, sorunu çözmeye uğraştık ve gerçekten sorunu çözdük. Benim üzerimden binlerce arkadaşımın emeklerini yok saymaya hiç kimsenin hakkı yok. Objektifin önüne geçip çizme görüntüsü vermeyle kimse bu emeğin üstünü kapatamaz. Ben huzurlarınızda o gece boyunca çalışan her bir mesai arkadaşımı İstanbul halkı ve kendi adıma gerçekten tebrik ediyor ve yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

ESENYURT’UN PINAR MAHALLESİ’NDE BİR SOKAKTA SORUN YAŞANDI

Gelişmeleri bilgi alarak an ve an takip ettiğini İstanbul genelinde afet benzeri bir durum yaşanmadığını kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasında, “Yağış gece yarısından sonra şiddetini arttırmıştı. Birkaç ilçede yaşanan su baskınları oldu. Sadece Esenyurt’un Pınar Mahallesi’nde sınırlı bir hatta, hatta bir sokakta sorun yaşandı. Kaldı ki aynı yerde geçmiş yıllarda defalarca sorun yaşanmıştır. Son olarak 2020 yılında yaşanan sorun sonrası bu bölgeye kalıcı çözüm oluşturmak adına da yatırım kararı aldık ve süreci devam ediyor. Tam 8 milyonu aşan bir yatırımdan bahsediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

İBB’DE TEK ADAMLIK ASLA OLMAYACAK

Tek adamlık anlayışın yaygın bir hale getirilmek istendiğini iddia eden İmamoğlu, bu kapsamdaki algı sürecine dikkat çekerek, “Tek adamlığın bu denli yüceltilmesi çok tehlikeli. Her sorunda sahada o işin başındaki adam olmazsa o işin hiçbir değeri yok. Sorunun çözümü için çalışan binlerce kişinin emeğinin önemi yok mu? İBB 3 yıldır ‘tek adam’ kafasıyla yönetilen bir kurum değildir. Ben başkan olarak kaldığım sürece İBB’de tek adamlık asla olmayacak. İBB’nin neyi ne zaman nasıl yapacağı çok net bellidir.” Dedi.

ÇİZME GÖRÜNTÜSÜ VERMEYLE KİMSE BU EMEĞİN ÜSTÜNÜ KAPATAMAZ

Bu süreçte ‘çizmeni giy, alanda fotoğraf ver’ diye çok sayıda iyi niyetli tavsiye aldığının altını çizen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İBB’de kahraman bir kişi değildir, hiçbir zaman olmayacak. İBB’de kahraman koca bir ekiptir. Keşke İmamoğlu’nun elinde sihirli değnek olsa, olay yerine gelip oradaki sorunu anında çözse. Ama böyle şeyler Hollywood filmlerinde olur, bir de basına fotoğraf vermek için çizme giyerek tek adam anlayışına hizmet etmek için iş yapma biçiminde olur. Benim üzerimden binlerce arkadaşımın emeklerini yok saymaya hiç kimsenin hakkı yok. Objektifin önüne geçip çizme görüntüsü vermeyle kimse bu emeğin üstünü kapatamaz. Ben huzurlarınızda o gece boyunca çalışan her bir mesai arkadaşımı İstanbul halkı ve kendi adıma gerçekten tebrik ediyor ve yürekten teşekkür ediyorum. Zarar gören tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu ve olacağımız bir kez daha belirtmek isterim.”

DENİZLE KARANIN BİRLEŞTİĞİNİ GÖRÜRDÜK!

“İSKİ, İstanbul’da 2-2.5 yılda 10.2 milyar liralık sadece bu baskınlar engellensin diye yatırım yaptı, yapmaya devam ediyor. O yağmur 3 yıl önceki İstanbul’a yağsa aradan bir hafta geçtikten sonra bile hala selde kaybolmuş insanlarımızı arar olurduk. O gün 25 yıldır olduğu gibi denizle karanın birleştiğini görürdük.”

ESENYURT’TA DERE YATAĞINI BEN DEĞİŞTİRİP BAŞKA YERE KAYDIRMADIM

Esenyurt’ta dere yatağını ben olduğu yerden değiştirip başka yere kaydırmadım. Esenyurt’ta dere yatağını ben daraltmadım. Alt yapı olmadan binlerce beton gökdeleni ben dikmedim. Aynı zihniyet sadece Esenyurt’ta değil rant uğruna İstanbul’un birçok vadisine, dere yatağına kötü yapılaşmaları soktu. Bu dere yataklarında İstanbulluların ne bedeller ödediğini görebilirsiniz. Bu rantçıların yarattığı kaosu azaltmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz.

İKİ TATİLİMDE DE YAĞMURA DENK GELDİ İSTANBUL

“İstanbul seçimlerini kazandığım günden bu güne 3 yıl yılda izin kullandığım gün sayısı tam 25 gün. Yani her yıla sadece bir hafta düşüyor. Her yıl bir hafta ailesine vakit ayırmış bir babayım. Ailelerin birlikte zaman geçirmeye, paylaşmaya ve mutlu olmaya da hakkı var. Ben İstanbul’a hizmet etmeyi kutsallaştırmış bir belediye başkanıyım. Bu anlamda en üstün çalışkanlığı, eforu ortaya koymaya kararlıyım ama aynı şekilde ben çocuklarımı dinlemeyi ve onları anlamaya çalışmayı, onlarla kaliteli zaman geçirmeyi kutsallaştırmış da bir babayım. Aileme evimde ve yıl içindeki bir haftada vakit ayırabiliyorum. Onların siyasi ortamda vakit geçirmesi bizim aile prensiplerimize aykırı. İki tatilimde de yağmura denk geldi İstanbul.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ