logo

Ekrem İmamoğlu, “Eğer Siyaset Buysa: Lanet Olsun”

Ekrem İmamoğlu, “Eğer Siyaset Buysa: Lanet Olsun”

İBB Başkan Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın programında sosyal medyada “dolu otobüsler” ile ilgili açıklamasında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkan Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de canlı yayınlanan “Çalar Saat” programında, gazeteci İsmail Küçükkaya’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İMAMOĞLU’NDAN “DOLU OTOBÜSLER KUMPASI”NA SERT YANIT: “EĞER SİYASET BUYSA; LANET OLSUN SİYASETE”

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle belediyelerin gelirlerinin “sıfır noktasında” olduğunu vurgulayan İmamoğlu, bunu dayanışma ile aşacaklarının altını çizdi.

Seferberlik anlayışıyla bir dayanışma kampanyası başlattıklarını duyuran İmamoğlu, “Bütün kurallara uygun bir şekilde tespit edeceğimiz ailelerimize, İstanbul’un yaklaşık 250-300 bini bulacak ailelerimize bu vesileyle oluşturacağımız kolilerimizi dağıtacağız. Hem de nakit yardımı konusunda destek olacağız. Bu konuda, 39 ilçe belediyemizi de dayanışma içinde yöneteceğimizi duyurmayı istiyorum” dedi.

“EĞER SİYASET BUYSA; LANET OLSUN

İmamoğlu, dün yaşanan ve sosyal medyada gündeme gelen “dolu otobüsler”le ilgili soruya da “Eğer siyaset buysa; lanet olsun siyasete. Siz de yaşıyorsunuz; efendim troller, şunlar bunlar… Ya bu nedir Allah aşkına ya! Kendi partimde bu işi yapan, bu şekilde davranan kim varsa, ben onla mücadele edeceğim; partinin üyesi olarak. Bunu yayan meclis üyesi var, ilçe başkanı var, o var, bu var… Utanç duyuyorum! Kanım dondu! Ama mücadele edeceğiz. Sayın Vali’mizle karar birliğimiz var. Bu dönemin ruhuna aykırı hareket eden kim varsa, tüm hukuki haklarımızı koruyacağız. Suç duyurusunda bulunduk” yanıtını verdi.

“SAYIN VALİ’MİZLE KARAR ALDIK: SÜRECİN RUHUNA AYKIRI HAREKET EDEN KİM VARSA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sosyal medyada konuşulan “dolu otobüs” paylaşımları ile ilgili soruyu yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, “Süreci ilk öğrendiğimizde, Vali Bey’le de telefon görüşmesi yaptık, ‘Bu nedir’ gibilerinden. Dedim ki; ‘Efendim, araştırıyoruz. Bu, normal bir şey değil.’ Burada bir şeyin altını çizelim. Sayın Vali’miz Ali Yerlikaya ile bir karar aldık. Bu sürecin ruhuna aykırı hareket eden kim varsa, bu süreci siyasetleştiren ve insanın kanını donduracak şekilde sürecin ruhunu kötüye yönlendirecek kim varsa, hukuki çerçevede hep birlikte mücadele edeceğiz diye… Kendi ifadesidir. Biz de altına imza atıyoruz. Mücadele edeceğiz.” dedi.

OTOBÜSE BİNİŞ GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEDİM; KANIM DONDU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamasında, “Bu süreci araştırdık. Metrobüs hattında 52 durak vardır. Aynı saatte, saat 06.00’da, metrobüs hattını 75 kişi kullanmış. Sabah 6’da, pazar günü; kimse sokağa çıkmayacak. Maç yok. Maça gider gibiler. Otobüse biniş görüntülerini izledim; kanım dondu. Böyle bir kafayla… Sabah namazına gidilmiyor; çünkü cemaatle namaz kılmak yasaklandı. Desek, ‘Toplandılar, namaza gidiyorlar…’ O da değil. İş güç de yok. Çalışma ortamı da yok.” İfadelerine yer verdi.

BİR HAFTA ÖNCE 1 KİŞİ, BİR HAFTA SONRA71 KİŞİ!

İmamoğlu, “Bir hat örneği vereceğim. Malum Boğazköy hattında, bir hafta önce 1 kişi, bir hafta sonra 71 kişi! Otobüs şoförlerinin beyanları var. Derler ya: Kanım dondu! Eğer siyaset buysa; lanet olsun siyasete. Siz de yaşıyorsunuz; efendim troller, şunlar bunlar… Ya bu nedir Allah aşkına ya! Kendi partimde bu işi yapan, bu şekilde davranan kim varsa, ben onla mücadele edeceğim; partinin üyesi olarak.” Diye konuştu.

HUKUKİ HAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ. SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Ekrem İmamoğlu, “Bunu yayan meclis üyesi var, ilçe başkanı var, o var, bu var… Utanç duyuyorum! Bu kavramları niye önemsiyorum biliyor musunuz? Bugün bana, yarın başkasına olmasın. Dünya değişti diyoruz; kafalar değişmeli. Siyaset değişmeli. Siyaset diye bir şey kalmayacak belki. Siyasetin dili, şekli, biçimi değişecek. Kanım dondu! Ama mücadele edeceğiz. Sayın Vali’mizle karar birliğimiz var. Bu dönemin ruhuna aykırı hareket eden kim varsa, tüm hukuki haklarımızı koruyacağız. Suç duyurusunda bulunduk bu arada.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ