logo

Ekrem İmamoğlu: ‘Kentsel Dönüşümde Siyasi Simsarlar Var’

Ekrem İmamoğlu: ‘Kentsel Dönüşümde Siyasi Simsarlar Var’

Güngören’ne KİPTAŞ’ın kentsel dönüşüm projesi “Doğakent Evleri” emel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, engellemek isteyen siyasi simsarların olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017 yılında riskli yapı ilan edilen Göngören’deki ‘Doğakent Sitesi’ hak sahipleriyle yüzde 100 anlaşarak, kentsel dönüşüm sürecini başlattı.

BAZI SİYASİ SİMSARLAR BAZI İŞLERİ ENGELLEMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYOR

Güngören Gençosman Mahallesi’nde, kurum iştiraki KİPTAŞ’ın kentsel dönüşüm kapsamında inşa edeceği “Doğakent Evleri”nin temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “kentsel dönüşümü engellemek isteyen siyasi simsarların varlığının altını çizerek; bazı siyasi simsarların, bazı işlerin olmasını engellemek için ellerinden geleni yaptığını ifade etti.

İMAMOĞLU: “KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SİYASİ SİMSARLAR VAR

 Vatandaşlara, “Lütfen uzlaşınız” şeklinde seslenen Ekrem İmamoğlu, “Bazı siyasi simsarlar, bazı işlerin olmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Benim yaşadığım, bildiğim örnekleri var. Ayıptır. İstanbul’da, dönüşüm yapmak arzusunda olan bir Belediye Başkanı olarak, dönüşüm yaptığımız için milletimiz bana oy versin talebim yok. Benim insanımın burnu kanamasın. Benim insanımın yaşamı tehdit altında olmasın. Bu iş oy meselesi değildir. Bunu zihinlerimize sokalım. Lütfen birbirimize destek ve yardımcı olalım” dedi.

“SİYASİ SİMSARLIĞIN NASIL YAPILDIĞINI BİLİYORUM”

“Kentsel Dönüşüm” sürecini engellemek isteyen siyasilerin varlığına işaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu konuda, bütün İstanbulluları bu sürece davet ediyorum. Beylikdüzü Belediye Başkanımız burada. Gürpınar’da nasıl mücadele verdiğini biliyorum. Ve bu mücadeleyi kaç yıl önce başlattığımızı da biliyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin o dönemde bu işi engellediğini de biliyorum. Siyasi simsarlığın nasıl yapıldığını ve şu anda bile nasıl devam ettiğini de biliyorum. Ses kayıtlarını dinledim. Ayıptır. İstanbul’da, dönüşüm yapmak arzusunda olan bir Belediye Başkanı olarak, dönüşüm yaptığımız için milletimiz bana oy versin; hiçbir talebim yok. Benim insanımın burnu kanamasın. Benim insanımın yaşamı tehdit altında olmasın. Bu iş oy meselesi değildir. Bunu zihinlerimize sokalım. Lütfen birbirimize destek ve yardımcı olalım” dedi.

“KİPTAŞ, İSTANBUL’UN EMRİNE AMADE”

KİPTAŞ’ın bu anlamda bütün İstanbul’un emrine amade olduğunun altını çizen İmamoğlu, vatandaşlara, “İstanbul Yenileniyor” kampanyasına katılma ve destek verme çağrısında bulundu.

Vatandaşlara, “Lütfen uzlaşınız” şeklinde seslenen Ekrem İmamoğlu, “Allah korusun, bir deprem olduğunda, canımızdan hiçbir şey değerli değildir. Bazı sitelerde bunu görüyorum. Yani 50 daireli yerde 8, 10, 15 kişinin, ne yazık ki anlaşılmaz, inatçı tavırları yüzünden bazı yapıların dönüşmesi olamıyor. Bazı siyasi simsarlar, bazı işlerin olmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Benim yaşadığım, bildiğim örnekleri var” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ