logo

Ekrem İmamoğlu, ‘Maç oynanmasın, Kupa İkiye Bölünsün’

Ekrem İmamoğlu, ‘Maç oynanmasın, Kupa İkiye Bölünsün’

“Bayrağını al, Beşiktaş’a gel” çağrısıyla meydandaki coşkulu kalabalık konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Maç oynanmasın, Kupa İkiye Bölünsün” dedi.

Recep Kenan / itvhaber.com

 “Bu kupa maçı, artık oynanmasın.” Diye konuşan İmamoğlu, “Millet, bu anıyı unutmayacak. Burada ortaya konan tavrı unutmamalı. Vallahi o kupayı ikiye bölün; birisi Galatasaray Müzesi’nde, birisi de Fenerbahçe Müzesi’nde ilelebet, dostluk için yaşasın.” Dedi.

Yenilenen Beşiktaş Meydanı, Suudi Arabistan’da oynanması gereken Süper Kupa maçı öncesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saygısızlıklar silsilesi nedeniyle Türk bayraklarıyla donatıldı.

Alanın tarihi İstanbul siluetine sahip hakim bir noktasına, Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı, üzerinde “Mustafa Kemal Atatürk Her Zaman Kazanır” yazısının bulunduğu flamalar asıldı.

“BAYRAĞINI AL, BEŞİKTAŞA’A GEL”

İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarından yaptığı, “Bayrağını al, Beşiktaş’a gel” çağrısına uyarak meydanı dolduran coşkulu kalabalık, ellerinde bulunan Türk bayrağı, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş bayrakları ve üzerinde Atatürk fotoğrafının bulunduğu flamaları sallayarak, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını attı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde sırasıyla, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

BÜTÜNLEŞMENİN HARCI ATATÜRK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bugün burada birleştik. Bu bütünleşmenin harcı, yine Mustafa Kemal Atatürk oldu, yine Türk bayrağımız oldu, yine İstiklal Marşımız oldu. Biz hem milli inançlarımıza hem dini inançlarımıza yapılan her saldırıya karşı topyekun bir oluruz, bir olacağız. Başta Mustafa Kemal Atatürk gibi, tarihinden gelen bütün değerlerini koruyacak bir millet olacağız. Öyle kafasını kuma sokan asla olmayacağız. İstanbul’da ‘fetret devri’, 2019’da kapandı; yatırım ve atılım dönemi başladı” dedi.

İSTANBUL’UN RENKLERİ BURADA

Olaylı Süper Kupa maçını oynamama kararı alan Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerini kutlayan İmamoğlu, “Bugün, aynı zamanda bayraklarınızla, her renkle buradasınız. Ne güzel sizleri renklerle, hep birlikte karşılamak ve bu renklerle birlikte Beşiktaş Meydanı’nda olmak. İstanbul’un renkleri burada. Fenerbahçe burada, Galatasaray burada. Hem de Beşiktaş’ın ev sahipliğinde burada. Bütün renkler; hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Tabii dün yaşadığımız olaylar ve süreç bizi üzdü. Evet, canımızı sıktı. Bu milletin hassasiyetlerine kimsenin dokunamayacağını, milletçe bir kez daha gösterdik. Bizim çok hassas olduğumuz konular vardır, milli meselelerimiz vardır. İnançlarımızla ilgili hassasiyetlerimiz vardır. Hiçbir yerde, hiçbir noktada hassasiyetlerimize pervasızca, saygısızca davranışa asla müsaade etmeyiz. Gereğini yaparız. Bu anlamda kendine yakışanı yapan her iki camiayı da tebrik ediyorum. O maç orada yapılsaydı, çok kötü olurdu. Geri dönerek, en doğrusunu yaptılar. Altını çizelim; gidilmesi de yanlıştı.” Dedi.

“SÜPER KUPA’NIN SUUDİ ARABİSTAN’DA OYNANMASI KARARI SORGULANMALI”

Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözlerinin bir kez daha gündeme gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, Süper Kupa finalinin neden Suudi Arabistan’da oynanmasına karar verilmesinin de sorgulanması gerektiğinin altını çizdi.

“BU GİDİŞİN MİMARI KİM?”

“Bu gidişin mimarları kim” sorusunu yönelten İmamoğlu, “Hangi akla hizmetle böyle bir süreç tariflediler? Hangi detayları hesaba katmadılar? Bakın; bugün ülkedeki yönetici akıl, her olaydan sonra, böyle kritik olaylardan sonra kayboluyorlar ortadan. Bir süre ortadan kayboluyorlar. Ses bile çıkarmıyorlar. Niye biliyor musunuz? Sözüm ona olur ya, halk bir hata yapar, oradan faydalanırız. Bunlar, yarın, buraya bayraklarıyla gelenleri suçlarsa şaşırmayın. Bakın sizi bile suçlayabilirler. Bunun hesabı sorulmak zorundadır. Bu kararı kim verdi? Niçin oraya gidildi? Buna neden ihtiyaç vardı? Başka bir şey: Spor birleştirir. Spor için o ülkeye de gidilir. Başka bir ülkeye de gidilir sporun birleştirici gücüyle. Bu değerlidir, faydalıdır. Ama altını, üstünü, kıyısını, kenarını düşünmeden bu yapılamaz. Bu memleket, ne yazık ki düştüğü ekonomik durum üzerinden itibarlı bir dış politika yönetme marifetlerini kaybetmiştir. Bakın bu, büyük bir sıkıntıdır. Dünyada hiçbir ülke yok ki; çatır çutur vatandaşlık satsın. 400 bin doları veren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluyor.” Diye konuştu.

İMAMOĞLU’NDAN, “MAÇ OYNANMASIN, KUPA İKİYE BÖLÜNSÜN”

Süper Kupa final mücadelesiyle ilgili de öneride bulunan İMamoğlu, “Bu kupa maçı, artık oynanmasın. Millet, bu anıyı unutmayacak. Burada ortaya konan tavrı unutmamalı. Vallahi o kupayı ikiye bölün; birisi Galatasaray Müzesi’nde, birisi de Fenerbahçe Müzesi’nde ilelebet, dostluk için yaşasın. Ama bir şölen yapın, o şölenin yeri de Beşiktaş’taki Dolmabahçe Stadı olsun. 3 takımın, bütün Türkiye’nin takımlarını davet ettiği bir spor şöleni olsun. Bu benim önerim; takdir camiaların” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ