logo

Ekrem İmamoğlu’nda Kritik Karar Çıkması Beklenen Duruşma!

Ekrem İmamoğlu’nda Kritik Karar Çıkması Beklenen Duruşma!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davanın yeni duruşması bugün görülecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis istemi ve siyasi yasak talebiyle yargılandığı İBB Başkanı İmamoğlu‘nun Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşması bugün görülecek.

DURUŞMADA KRİTİK KARAR ÇIKABİLİR

Duruşma öncesi Ekrem İmamoğlu’nun avukatının reddi hakim talebi önceki hafta Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Yapılan öngörülere göre bugün yapılacak duruşmada mahkemenin karar vermesi bekleniyor.

İMAMOĞLU’NA DESTEK AÇIKLAMASI

Yargılamayı siyasi olarak niteleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İyi Parti Buğra Kavuncu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi ve diğer kişilerden, İmamoğlu’na destek açıklaması geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davanın yeni duruşması bugün İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde görülecek.

31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinden sonra YKS üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılanan İmamoğlu davasında savcı mütalaasında İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep etmişti.

17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması görülecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün saat 11.00’de Kartal Anadolu Adliyesi’nde hakim karşısına çıkıyor. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada kararın çıkması bekleniyor.

ÜLKENİN YÜCE YARGISINA GÜVENMEK İSTİYORUM

Yargıya güvenmek istediğini belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamalarda davaya tepki göstererek, “Ahmak” ifadesini YSK üyelerine değil, kendisi için bu kelimeyi sarf eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt olarak kullandığını vurgulayarak, “Bu konuyla ilgili tek bir endişe, korku, kaygı, hissetmiyorum ama şu mahkemeden utanç duyuyorum. Böyle bir yargılama olamaz. Ülkenin yüce yargısına güvenmek istiyorum.” Demişti.

DURUŞMAYA 4 SAAT ARA

Tanıkların dinlendiği davada savcı savcı mütalaasını tekrarladı. Savunmaya söz verilmesi üzerine İmamoğlu’nun avukatları savunma hazırlığı için süre istendi. Süre talebi üzerine Mahkeme heyeti 4 saat ara verdi. Mahkeme Saat 14:00’da açıklama yapmak üzere tekrar duruşmaya başlayacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ