logo

Emekevler’de, Yerinde Dönüşüm Kapsamındaki Gecekondu Yıkımı Tamamlandı

Emekevler’de, Yerinde Dönüşüm Kapsamındaki Gecekondu Yıkımı Tamamlandı

Ataşehir Belediyesi, yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gerçekleştireceği Emekevler Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi alanında kalan gecekonduların yıkımını tamamladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Önceki gün sabah saat 06.00’da çevik kuvvet desteğinde Ataşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkım çalışması başlatılmıştı. Bir kısmının projeye katılımı daha önce kabul edip muvaffakatname vererek boşalttıkları evleri belediye ekipleri tarafından yıkılmıştı.
Son gün itibarı ile dolaştığımız Emekevler’de sadece camii ile park ayakta kaldı. Bu tür çarpık yapılaşmanın yaygın olduğu yerlerde “yapmak için yıkma” gereği kaçınılmaz gerçek olduğu kabul ediliyor.

Ancak gerekçe ne olursa olsun yaşamlarının 30 – 40 yılı geçen evlerinin yıkılması, insanları etkiliyor. Kimi buğulu gözlerle seyrediyor yıkılışını evlerinin. Kimi Emekevler sakini ise kabullenememiş; “Bir tebligat bile yok.”diyor, öfkeyle. Ancak sanki bunu söylerken de hazırlamış kendini bu sona, kabul etmiş yıkımı. Yıkım başlangıcı olacak, yeniyi yapımın!

Emekevler’deki yıkım çalışmalarını yerinde, yakından takip eden Ataşehir belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman; tamamlanan yargı sürecindeki, önceden yapılan bildirimlere dayanarak, son derece insani bir yıkım çalışması yürüttüklerini, insanları mağdur etmediklerini iddia etti.

Bölgede evleri olan insanları mağdur etmemeye özen gösterdiklerinin altını çizen Hüseyin Hışman; evlerdeki eşyaların belediye personeli tarafından dışarı çıkartıldığını, yine belediye tarafından temin edilen araçlarla eşyaların nakliyesinin yapıldığını belirtti.

Battal İlgezdi başkanlığındaki belediyenin, sosyal belediyeciliğin gereği olan yerinde dönüşüm ile gecekondu sahiplerini aynı bölgede 100 – 200 Tl aylık ödemeler ve 20 yıllık vade ile ev sahibi yapacağını işaret eden Ataşehir belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman; Belediyenin maddi yükümlüğü yokken, insanları mağdur etmemek için, bölgede yapılacak lüks konutlardan gecekondu sahiplerini ev sahibi yapacaklarını söyledi.

Üç gündür devem eden yıkım çalışmalarını yakından takip ederek, olumsuzlukları yaşanmadan engellemek için yoğun çaba gösteren Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, belediye olarak bir iki küçük olay dışında son derece sakin geçen bir yıkım gerçekleştirdiklerini, taşınmada yardımcı olmak adına nakliye araçları temin ettiklerini ve eşyaların belediye ekipleri tarafından taşınıp araçlara yüklendiğini belirtti.

Bölgede gerçekleştirilecek Emekevler Yerinde Dönüşüm Projesi’ndeki 1400 civarındaki konutların 6oo kadarının Emekevler’deki evleri yıkılan ve Barbaros Mahallesi’nde dere kenarındaki gecekondu sahiplerine verileceğini ifade eden Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, yapılan anlaşmaya göre bütün konutların aynı kalitede ve lüks olacağını cüzi bir aylık ödeme ve 20 yıl vade ile hak sahiplerini konut sahibi yapmayı amaçladıklarını yineledi. Emekevler halkını mağdur etmemek için belediyenin bütün olanaklarının seferber edildiğini söyleyen Kutlu; hiçbir vatandaşımızın zarar görmesine izin vermeden, son derece sakin bir yıkım gerçekleştirdiklerini iddia ederek, böyle bir yıkımın belkide ilk olduğunun söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ