logo

Emeklinin Ramazan Bayramı İkramiyesi Artışı Açıklandı

Emeklinin Ramazan Bayramı İkramiyesi Artışı Açıklandı

Emeklilere verilecek bayram ikramiyesi açıklandı. Emekli Bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Emekli Bayram ikramiyesi hesaplara ne zaman yatacak?

Recep Kenan/itvhaber.com

1.000 TL ile başladığı 2018 yılından bu yana yüzde 10 zam yapılan emekli bayram ikramiyesine zam yapıldı.

Emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılacağı uzun zamandır gündemde. 1.000 TL ile başladığı 2018 yılından bu yana yüzde 10 zam yapılan emekli bayram ikramiyesi artış oranıyla ilgili resmi açıklama Mustafa Elitaş’tan geldi.

SSK, Bağkur emeklilerine her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi yapılıyor. Emekli bayram ikramiyesine zam kararı ardından ödenecek ikramiye ne kadar oldu?

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ 1100 LİRADAN 2 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Emekliye bayram ikramiyesi artışı ile ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesinin 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini duyurdu.

2023 yılında emekli maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zam oranı ardından ikramiye tutarına da artış beklentisi oluşmuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesinin 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.

 2 BAYRAMDA EMEKLİLERE VERİLİYOR

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ Kur emeklilerine her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan önce emekli bayram ikramiyesi ödeniyor.

İKRAMİYE 2018 YILINDA 1.000 TL OLARAK BAŞLADI

2018 yılında 1.000 TL olarak başlatılan emekli bayram ikramiyesine 2022 yılında yapılan düzenleme ile 1.100 TL tutarında ikramiye ödenmişti.

Emeklilerin bayram ikrameyesinde artışa yönelik düzenleme Meclis’e sevk edilecek torba yasa teklifine eklenecek. Teklifin yasalaşmasıyla 2 bin TL’lik ikramiye ilk bayramdan itibaren geçerli olacak. Yapılan düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesine yetişmesi bekleniyor.

ZAMLI İKRAMİYEDEN EYT’LİLER FAYDALANABİLECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bayram ikramiyesinden faydalanacağı EYT’lilerle birlikte 15 milyon emeklinin zamlı ikramiyeyi alacağını açıkladı.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan’da başlıyor. Yapılan düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesine yetişmesi bekleniyor. Düzenlemenin TBMM’de kabulü ile emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin 21 – 22 – 23 Nisan 2023 günlerindeki Ramazan Bayramı öncesinden hesaplara yatması bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ