logo

EMEKLİYE PROMOSYON PROTOKOLÜ TAMAM

EMEKLİYE PROMOSYON PROTOKOLÜ TAMAM

Emekliye promosyon kararı ile harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu, promosyon ödenmesi için bankalarla yaptığı görüşmeler sonucunda 3 bankayla protokol imzaladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yıllardır gündeme gelen, haberlere konu olan “Emekliye Promosyo” sonunda hayata geçiyor.  Başbakan Binali Yıldırım tarafında yapılan açıklamaya göre, maaşı bin lira altındaki emeklilere bir seferde 300 lira, bin lira ile 2 bin lira arasında maaş alanlara 375 lira, 2 bin lira üzerinde maaşı alanlara da 450 lira bir seferde ödeme yapılacak.

Hükümetin “Emekliye Promosyon” kararı sonrası görüşmelere başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ziraat Bankası, İş Bankası ve Garanti Bankası ile emekliliklere banka promosyonu verilmesi için protokol imzaladı.

Emeklilere promosyon kararı ile ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, “2017 yılında emeklilerimize maaşlarına ilaveten promosyon diye bilinen bir ödeme yapılacak. Bin lira altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 lira, bin lira ile 2 bin lira arasında emekli maaşı alanlara 375 lira, 2 bin lira üzerinde emekli maaşı alanlara da 450 lira bir seferde ödeme yapılacak.” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ziraat Bankası ve İş Bankası’nın ardından Garanti Bankası ile de emekliliklere banka promosyonu verilmesi için protokol imzaladı.

SGK’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal Güvenlik Kurumu, promosyon ödenmesi için özel bankalarla yaptığı görüşmeler sonucunda üçüncüyü anlaşmayı, 440 bin emekli müşterisine hizmet veren Garanti Bankası ile imzaladı.

İmzalanan protokol ile yaklaşık 11,5 milyon emekliye aylıkları karşılığında toplamda 6 milyar liraya yakın bir tutar ödenecek. Promosyon ödemelerine en geç mart ayında başlanacak ve ödemelere Nisan ve Mayıs aylarında da devam edilecek. SGK’dan yapılan açıklamada, emeklilerin, SGK ile protokol imzalayan bankalara müracaat edebileceği belirtildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ