logo

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya Görevden Alındı

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya Görevden Alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Celal Uzunkaya Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alındı, yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı. Celal Uzunkaya bakanlık emrine alındı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı kararnameyle geçtiğimiz Temmuz ayında Emniyet Genel Müdürü olan Celal Uzunkaya görevden alındı. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.

Emniyet kökenli olarak bu göreve gelen dördüncü isim olan Celal Uzunkaya eski genel müdürler Ünal Erkan, Mehmet Ağar ve Turan Genç gibi polislikten gelerek genel müdür olmuştu.

VALİLERİN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Şırnak Valisi’nin getirilmesiyle birlikte Şırnak Valiliğine, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan atandı.

Pehlivan’dan boşalan Bayburt Valiliğine ise Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim atandı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKTAŞ

1968 yılında Elazığ ilinde doğdu. 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1990 yılında mezun oldu.1994 yılında girdiği sınavı kazanarak Malatya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.  Adaylık sürecinde 8 ay süreyle İngiltere’de dil ve İngiliz Yönetim Sistemi ile ilgili eğitim aldı.

Aksaray-Gülağaç, Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri ve Rize-Çayeli ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.

2010-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Şubat 2014 kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Vali AKTAŞ 1 Haziran 2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliğine atandı.

21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İlimize atanan Vali AKTAŞ 30.06.2017 tarihi itibariyle Şırnak Valiliği görevine başlamıştır.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan Şırnak Valisi Mehmet AKTAŞ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ