logo

EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN AŞKIN “İZMİR ÇANKIRILILAR DERNEĞİ”NDE

EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN AŞKIN “İZMİR ÇANKIRILILAR DERNEĞİ”NDE

Ekim ayında yayınlanan kararname ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Hüseyin Aşkın Bekir Yurt’un başkanı olduğu İzmir Çankırılılar Derneğini ziyaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bekir Yurt başkanlığındaki İzmir Çankırılılar Derneği’ni ziyaret eden İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın ailesi, Çankırı ilinin Kurşunlu ilçesi nüfusuna kayıtlı.

Türkiye’nin Başarılı Emniyet Müdürlerinden olan 1. sınıf Emniyet Müdürü Çankırı asıllı Hüseyin Aşkın, Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığından 25.10.2016 tarihli İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile İzmir İl Emniyet Müdürü olarak atandı.   İzmir’e Eminiyet Müdürü olarak  atanan Hüseyin Aşkın Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü olarak görev yapıyordu.

HÜSEYİN AŞKIN KİMDİR?

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, 1967 yılında Çankırı ilinin, Kurşunlu ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 1986 yılında Polis Kolejinden, 1990 yılında Polis Akademisinden mezun oldu.

1990-1991 yılları arasında ABD’nin Minnesota eyaleti Berlitz Dil Eğitim Merkezinde yabancı dil eğitimine katıldı. Aynı tarihlerde Eyalet Polisiyle Asayiş Hizmetleri konusunda çalışmalar yaptı.

Hüseyin Aşkın, 1994 yılında Georgia Eyaleti Federal Güvenlik Eğitim Merkezinde terörle mücadele ve özel operasyonlar konusunda eğitim aldı.

2000 yılında Kanada Kraliyet Atlı Polis Teşkilatında önemli suçların soruşturması konusunda çalışmalarda bulundu.

2002 yılında Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Koruma Daire Başkanlığı, Güvenlik Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Malatya Emniyet Müdürlüğü, Yozgat POMEM ve Elmadağ POMEM birimlerinde değişik görevlerde bulundu.

2009 yılında İzmir Rüştü Ünsal PMYO tarafından düzenlenen proje yarışmasında “Polisin Hitap Tarzı” konulu çalışması en iyi proje seçildi.

Halen Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora tezi çalışmaları devam etmektedir.

2014 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesiyle Kırıkkale PMYO Müdürü olarak görevlendirildi.

Türkiye’nin Başarılı Emniyet Müdürlerinden olan 1. sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığından 25.10.2016 tarihli ve Karar Sayısı : 2016/759 İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile İzmir il Emniyet Müdürü olarak atandı.

İzmir Emniyet Müdürü Sn. Hüseyin Aşkın çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Hüseyin Aşkın, evli ve iki çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ