logo

Emniyetin Operasyon Başlattığı Adnan Oktar Kaçarken Yakalandı

Emniyetin Operasyon Başlattığı Adnan Oktar Kaçarken Yakalandı

Hakkında ‘Çocuk cinsel istismarı ve Askeri Casusluk da olmak üzere 31 ayrı suçlama bulunan Adnan Hoca olarak da tanınan Adnan Oktar’nın aracıyla kaçarken yakalandığı belirtiliyor.

Kamuoyunda ‘Adnan Hoca’ olarak bilinen Adnan Oktar’a ve örgütüne yönelik sabah saatlerinde başlatılan operasyonda 106’sı kadın 235 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Adnan Oktar’ın ise aracıyla kaçarken yakalandığı öğrenildi.

Edinilen  bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktar suç örgütü üyelerinin yakalanması için operasyon yürütüyor.

İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 235 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 79 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan operasyon kapsamında, Adnan Oktar gözaltına alındı. Oktar sağlık kontrolü için hastaneye getirildi.

Edinilen bilgiye göre; polis ekipleri Oktar’ı gözaltına almak için Üsküdar’daki evine operasyon düzenledi. Polis ekiplerinin geldiğini fark eden Oktar’ın aracına bindiği ve hızla bölgeden uzaklaşmaya çalıştığı öğrenildi.

Oktar’ın Üsküdar’dan TEM otoyoluna bağlanıp kaçtığı, polis ekiplerinin de anbean takip ettiği öğrenildi. Kovalamacanın Sarıyer’de son bulduğu ve polislerin Oktar’ı burada aracının önünü keserek gözaltına aldığı öğrenildi.

Emniyet, Adnan Oktar ve destekçilerine ‘cinsel saldırı, siyasi ve askeri casusluk, inanç istismarı’ suçlamalarının yöneltildiğini açıkladı.

Çok sayıda suçtan haklarında gözaltı kararı çıkartılanlar arasında Adnan Oktar da bulunuyor. Oktar’ın operasyonu haber alınca yanındakilerle birlikte hızla evi terk etmeye çalıştığı ancak polis tarafından yakalandığı belirtiliyor.

Oktar, İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Oktar, hastaneye girdiği sırada “İngilizlerin oyunu” dedi. Operasyonda Oktar Babuna’nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Babuna, adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınmıştı.

ADNAN OKTAR KİMDİR?

Adnan Oktar, 2 Şubat 1956 tarihinde Ankara’da doğdu. Asıl adının Adnan Arslanoğulları olduğu öne sürülmektedir. Basında yayınlanan, askerliğe elverişli olduğuna dair Genelkurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) tarafından verildiği iddia edilen resmi belgelerde ise adı Adnan Oktar olarak görünmektedir.

Babasını küçük yaşta kaybeden Adnan Oktar’ın annesinin adı Mediha, babasının adı Yusuf’tur. Oktar ilk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu Cebeci’de, liseyi Kurtuluş’ta okudu. Liseden sonra özel bir dershaneye giderek 1979 yılında İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne girdi. Daha sonra bu okulu da yarım bıraktı.

Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı görüşleriyle biliniyor. Oktar, “kedicikler” olarak bilinen kadınlarla sık sık gündeme geliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ