logo

En Başarılı 10 Büyükşehir Belediye Başkanı Açıklandı

En Başarılı 10 Büyükşehir Belediye Başkanı Açıklandı

Piar Araştırma şirketi 18 yaş üzeri 65 bin 704 katılımcı ile 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yaptığı 30 büyükşehir ve ilçelerinde yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Piar Araştırma şirketi sonuçlarına göre en başarılı 10 büyükşehir belediye başkanlarından 7’si CHP’li belediye başkanları. Anket 18 yaş üzeri 65 bin 704 katılımcı ile SMS link yönlendirmesi yöntemiyle yapıldı.

Piar Araştırma, 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yaptığı 30 büyükşehir ve bunlara bağlı metropol ilçelerde yaptığı araştırmanın sonuçlarında çıkan ilk 10 şehirin başında Ankara, CHP’li Mansur Yavaş yüzde 73,2 oranla ilk sırada aldı.

Piar Araştırma şirketi aboneleri için 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında, 30 Büyükşehir ve bunlara bağlı metropol ilçelerde, 18 yaş üzeri 65,704 katılımcı ile, SMS link yönlendirmesi yöntemiyle yapılan ve +/- 2,19 hata payı olasılıklı araştırma sonuçlarını açıkladı.

10 BÜYÜKŞEHİR BAŞKANININ YER ALDI

PİAR Araştırma Şirketi, ‘Büyükşehir Belediyeleri Memnuniyet Araştırması’nın sonuçlarını Twitter hesabından kamuoyu ile paylaştı. Yapılan ankette sonucuna göre, 10 Büyükşehir başkanının yer aldığı listede yüzde 73.2’lik oranla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş birinci sırada yer aldı.

ANTALYA MUHİTTİN BÖCEK İLE 2., AYDIN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU 3.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yüzde 64 ile ikinci, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 63.2 ile üçüncü sırada yer aldı. Listedeki üç AK Partili başkan, Uğur Altay (Konya), Fatma Şahin (Gaziantep) ve Hayrettin Güngör (Kahramanmaraş) de yer aldı.

PİAR ANKETİNE 65 BİN KİŞİ KATILDI

30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılan kamuoyu araştırması, 30 büyükşehir ve bunlara bağlı metropol ilçelerde gerçekleştirildi. 18 yaş üzeri 65,704 katılımcının olduğu araştırmada SMS link yönlendirmesi yöntemi kullanıldı. Şirket, anketlerdeki yanılma payının yüzde 2.19 olduğunu duyurdu.

Piar Araştırma  Şirketi tarafından yapılan araştırmada CHP’li Belediyelerin imkansıslıklara rağmen başarısının altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Piar Araştırma’nın En Başarılı Büyükşehir Belediyeleri araştırmasında, ilk 10 belediye’nin 7’si CHP’li. Tüm imkansızlıklarla mücadele ederek böylesi bir başarıya imza atan tüm belediye başkanlarımıza binlerce teşekkür.” ifadeleri yer alan paylaşımıyla belediye başkanlarına teşekkür etti.

Ankette Çıkan Başkanların Memnuniyet Oranları ve Yerel Seçimde Aldıkları Oylar:

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ