logo

ENAGrup Seçim Sonrası 3 Günde Enflasyonda Artışa Dikkat Çekti

ENAGrup Seçim Sonrası 3 Günde Enflasyonda Artışa Dikkat Çekti

Enflasyon araştırma grubu ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi Mayıs 2023 E-TÜFE verilerini açıkladı. ENAGrup enflasyon verisinde TÜFE Nisan Yüzde 7.35 arttı.

Recep Kenan/itvhaber.com

ENAGrup (Enflasyon araştırma grubu) açıkladı: Tüketici Fiyat Endeksienflasyon (E-TÜFE) Mayıs ayında %7,35 arttı.

E-TÜFE ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi Mayıs 2023

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Mayıs ayında %7,35 arttı. ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Mayıs 2023: ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi Mayıs ayında %7.35 arttı.

E-TÜFE’DE 12 AYLIK ARTIŞ %109.01

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi, E-TÜFE’deki 12 aylık artış oranı %109.01 oldu.
ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi, E-TÜFE’deki yılbaşından itibaren artış oranı %38.96 olarak gerçekleşti.

ENAGRUP FİYAT ENDEKSİ AYLIK BAZDA %7,35

Enflasyon Araştırma Grubu “ENAGrup” tarafından yapılan açıklamaya göre, Mayıs 2023 dönemi 30 Nisan 2023 – 31 Mayıs 2023 arası günlük fiyat değişimlerinden elde edilen ENAGrup Fiyat Endeksi aylık bazda %7,35 arttı.

EN AZ AYLIK ARTIŞ EĞLENCE VE KÜLTÜRDE

 ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) ve TÜİK ana harcama grup enflasyon oranları; TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en az aylık artış %2,67 ile Eğlence ve Kültür en fazla yükseliş ise %23,23 ile Çeşitli Mal ve Hizmetler kaleminde gerçekleşmiş

DOĞAL GAZ ÖRNEĞİ BAZ ETKİSİYLE TRENDİ YANLIŞ YÖNLENDİRİ

Enflasyon Araştırma Grubu “ENAGrup” Mayıs 2023 E-TÜFE açıklamasında, “Fiyat endekslerinde fatura değeriyle yaratılan kırılmalar (doğal gaz örneğinde olduğu gibi) uzun süreli baz etkisiyle trendi yanlış yönlendirir. Bununla beraber gelir dağılımını da bozucu etki yapar. En uygun politika halka fatura değeri kadar parasal katkı vermek olacaktır.” İfadeleri ile doğalgaz etkisine dikkat çekildi.

Seçim sonrası 3 gündeki fiyat artışlarına dikkat çekilen açıklamada, “Özellikle 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçim sonrası 3 gün boyunca fiyatlardaki artış kayda değer niteliktedir.” Denildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ