logo

‘Engelli Kardeşlerimizin Yüzlerini Güldüreceğiz’

‘Engelli Kardeşlerimizin Yüzlerini Güldüreceğiz’

Ataşehir yenilenerek çoklu engellilere yönelik eğitime başlayan Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu, ilçe Kaymakamı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci’nin katıldığı törenle açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Herkesin engellerle karşılaşma ihtimali olduğunun altını çizen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, yaşamdaki engelleri kaldırmak için çalışılması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında; “Yaşamdaki engelleri bir an evvel kaldırmak için çalışmalıyız. Yüreklerimizden engelleri kaldırırsak, hayatımızda da engeller kalmaz ” dedi.

Ataşehir Yenişehir Mahallesi’nde yenilenerek açılışı gerçekleştirilen Ataşehir Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okul, otizmli, down sendromlu, orta-ağır düzey zihinsel yetersizliği olan engelli ve çok engelli gibi farklı engel türlerine sahip öğrencilere eğitim hizmeti veriyor.

Ataşehir kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M.Naim Yağcı, Ataşehir Belediye Meclisi Başkanı Sadi Özata, CHP Meclis Üyesi Süleyman Karadağ, Ak Parti Ataşehir kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Ak Parti Meclis Üyeleri İsmail Levent ve Haluk Sadıkoğlu, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, Futbol Teknik Direktörü Yılmaz Vural, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Serkan Gür ve Ebubekir Sıddık Savaşçı, İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Fatih Çepni, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Ercan Metin ve Nizamettin Yurdagül, Ataşehir Halk Eğtim Müdürü Ali Savaş, Belediye birim müdürleri Şehnaz Yabar, Ayten Kartal ve Burcu Der Hasanoğlu, Komedyen Sanatçı Yavuz Seçkin, Milli Voleybolcu Bahar Mert, Milli Futbolcular Murat Kartop ve Mustafa Kocabey, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşundan sonra Yeditepe İşitme Engelli Öğrencilerinin işaret diliyle de katıldığı İstiklal Marşı’nı okumasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Açılış konuşması okul müdürü Ahmet Özgül tarafından yapıldı.

ÜLKEMİZDE 8,5 MİLYONA YAKIN VATANDAŞIMIZ ENGELLİ

Engelli bireylerin toplumun önemli bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çeken Ataşehir Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu Müdürü Ahmet Özgül, Türkiye’de her 9 kişiden birinin kısıtlayıcı engelliliğe sahip olduğunu ve bu engellilerin eğitim ihtiyacının karşılanmasının öneminin altını çizerek, “Son rakamlar ülkemizde 8,5 milyona yakın engelli vatandaşımızın olduğunu gösteriyor. Okulumuz bu ihtiyaca hizmet vermek için açılmıştır. Temel amacımız tüm birimlerimiz ve çalışanlarımızla insancıl, bilimsel program ve uygulamalarla ailelerimizi de sürecin içine katarak özel gereksinimli öğrencilerimizi öncelikle mutlu edecek ortamlar yaratmak. Toplumla bütünleşmelerini sağlayarak atölyelerimizde çeşitli iş becerileri kazandırarak öğrencilerimizin daha üretken ve mutlu bireyler olmalarını amaçlamaktayız” dedi.

ENGELLİLERİN TOPLUMLA BÜTÜNLEŞMELERİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Engelli bireyleri ailelerine daha az bağımlı hale getirerek yaşamlarını sürdürmelerini hedeflediklerinin altını çizen Ahmet Özgül, iş becerileri kazanarak üreten engellilerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya çalışacaklarını kaydettiği konuşmasında; “2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında 1-2 ve 3. Kademelerde toplam olarak 76 öğrenci ve 40 öğretmenle eğitim hayatına başlamıştır. Her bir sınıfımızda 2 özel eğitim öğretmeni hizmet vermektedir. 36 derslik ve 5 atölyeden oluşan okulumuz sosyal donatı alanlarıyla birlikte geniş bir sahaya sahiptir” ifadelerine yer verdi.

987 ÖĞRENCİMİZ ÖZEL EĞİTİM İMKÂNLARINDAN FAYDALANMAKTA

Açılışı yapılan Ataşehir Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu’nun yenilenerek eğitim vermeye başladığını kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir’de özel eğitim veren okul kapasitesinin Ataşehir dışına, komşu ilçelere de da hizmet verir durumda olduğunun altını çizerek; “Ataşehir 5 Özel Eğitim Okulu var. Bunlardan bir tanesi anaokuludur. 5 okulda 632 çocuğumuz eğitim almaktadır.  Bunun yanında İlkokul, Ortaokul ve Liselerimizin özel eğitim sınıflarında da 355 olmak üzere 987 öğrencimiz özel eğitim imkânlarından faydalanmaktadır. Birde bunun yanında özel eğitimin diğer grubu olan Özel yetenek eğitimini verdiğimiz 1627 çocuğumuzda dâhil olmak üzere toplamda 2614 öğrencimiz Ataşehir’de özel eğitim imkânlarından yararlanıyor” dedi.

BİZ KAMU YÖNETİCİLERİ ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN VARIZ

Böylesi güzel bir tesisi eğitim ve öğretime kazandırılmasının mutluluğunu paylaşmak istediğini ifade ederek konuşmasına başlayan İstanbul  İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, konuşmasını; “Buradaki en büyük protokol öğrencilerimizdir. Çünkü biz kamu yöneticileri olarak onlar için varız. Onların hayatını kolaylaştırmak, güzelleştirmek için varız. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Merkezde onlar var. Şayet sanat, spor ve kültür dünyamızın temsilcileri, STK’ların temsilcileri bu faaliyet ve çalışmaları desteklerse o zaman daha kolay yol alabiliriz. Bunun da güzel bir örneğine burada şahitlik ediyoruz. O nedenle spor ve sanat dünyamızdan katılan güzel insanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum” şeklinde tamamladı.

BİRLİKTE ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YÜZLERİNİ GÜLDÜRECEĞİZ

Yenilenerek eğitim vermeye başlayan Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu’nun eksikliklerini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, konuşmasında, “Burada eğitim gören kardeşlerimizin eğitimine odaklanacağız. Hep birlikte bu kardeşlerimizin yüzlerini güldüreceğiz. Onların yüzleri gülerse biz mutlu olacağız. Bu tesisi ilçemize kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah okulun içini dolduracağız” ifadelerine yer verdi.

YÜREKLERİMİZDEN ENGELLERİ KALDIRIRSAK HAYATIMIZDA DA ENGEL KALMAZ

Ailelerin öz veri ile çocuklarına sahip çıktığına Zafer Karamehmetoğlu, herkesin hayatının bir döneminde engelle karşı karşıya kalma olasılığına dikkat çekerek, “Asıl alkışlanması gereken onların anneleri ve aileleridir. Onlara da çok teşekkür ediyorum, yüreklerine sağlık. Hepimizin bu engellerle karşılaşma ihtimalimiz olduğundan yaşamdaki engelleri bir an evvel kaldırmak için çalışmamız lazım. Yüreklerimizden engelleri kaldırırsak hayatımızda da engeller kalmaz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Yeditepe İşitme Engelli öğrencilerin halk oyunları gösterisi sergiledi.

Yeditepe özel Eğitim Öğrencileri Ritim gurubunun performansı sonra yine okul öğrencisi ile  öğretmeni tarafından oluşan ikili konuklara müzik ziyafeti sundular.

Spor ve sanat dünyasından, Teknik Direktör Yılmaz Vural. Komedyen Sanatçı Yavuz Seçkin, Milli Voleybolcu Bahar Mert, Milli futbolcular Murat Kartop ve Mustafa Kocabey ve Şenol İpek’e katkılarından dolayı Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican tarafından plaketleri takdim edildi.

Protokol tarafından kurdelenin kesilmesiyle tamamlanan resmi açılış töreni, müzik gurubunun konseri ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ