logo

Engelliler Günü Kutlaması Ataşehir MSKM’de Başladı

Engelliler Günü Kutlaması Ataşehir MSKM’de Başladı

Ataşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerin ilkinde, Engelsiz Sanat Grubu çocukları, ritim, koro, drama ve dans gösterilerini sergiledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesinde, Kayışdağı lions Ataevi’nde kısa süreli eğitim alan Engelsiz Sanat Grubu çocukları performanslarını sergilediler.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, etkinlikte ve çocukların eğitiminde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bugün, dünyanın dört bir yanında bir dizi etkinlikler düzenleniyor ve “Engelliler Günü” kutlanıyor. Bizde Ataşehir Belediyesi olarak bugünün anlamı ve önemi üzerine bir dizi etkinlik düzenledik. Bu etkinlikleri kendi eğitmenlerimizin kısa sürede Engelsiz Sanat Grubundaki çocuklarla birlikte çalışarak hazırladılar. Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin her zaman söylediği gibi önce insanların zihninde ve kalbinde engeli sileceksiniz. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman insan iradesinin her şeyi yapacağına inanıyoruz. Bu vesile ile etkinliği hazırlayanlara ve siz değerli katılımcılara hem Belediye Başkanım hem de şahsım adına teşekkür ederim ” şeklinde konuştu.

Ataşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında düzenlediği etkinliklerin ilkinde Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesinde, Kayışdağı lions Ataevi’nde kısa süreli eğitim alan Engelsiz Sanat Grubu’ndaki çocukların, ritim, koro, drama ve dans atölyelerinde aldıkları eğitimlerde öğrendiklerini sergileyerek başladı.

Eğitmenleri Ozan Kaçmaz, Burak Uyanık ve Tuba Özer eşliğinde başarılı bir şekilde gösterilerini sergileyen Engelsiz Sanat Grubu’ndaki çocuklar, izleyenlerden yoğun alkış aldılar.

Emekli belediye personeli olduğunu söyleyen ve kendiside engelli bir birey olan Yıldız Gürler’in kendi yazdığı şiirini seslendirdi.

Öğretmenleri, Serap Yenici yönetimindeki koro tarafından seslendirilen şarkılara salondaki izleyiciler de eşlik ettiler. Özellikle son bölümde “Hayat Bayram Olsa” ve “İzmir Marşı” salondaki izleyicilerin de katılımıyla topluca seslendirilirken koronun performansı yoğun alkışlarla sonlandı.

MSKM Halit Akçatepe Sahnesinde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programının sonunda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar ile Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez eğitimcilere çiçek vererek kendilerine teşekkür ettiler.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında düzenlenen etkinliğe Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ile birlikte; CHP Meclis üyesi ve Ataşehir Belediye Meclisi Engelliler Komisyonun Üyesi Süleyman Karadağ,  Marmara Karadenizliler Federasyonu ve OTEF Genel Sekreteri Genel Sekreteri İsmail Akbulut, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Şehnaz Yabar, Çevre ve Koruma Müdürü Ayten Kartal, Yazı İşleri Müdürü Sevgi Topçu, Muhtarlık İşleri Müdürü Burcu Der Hasanoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnış, Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, Ataşehir Engelliler Derneği Başkanı Nevzat Ağbulut ile engelliler ve engelli aileleri katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ