logo

Engelliye ‘Kadıköy – Kartal Metro’sunda Engel

Engelliye ‘Kadıköy – Kartal Metro’sunda Engel

engelli_metro_asansorKadıköy – Kartal Metro istasyonlarında özellikle engelli ve yaşlıların kullandıkları asansörlerden bazıları bir ayı aşkın süredir çalışmıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Derinliği 40 metreyi bulan Bostancı İstasyonunun da aralarında bulunduğu Kadıköy – Kartal Metro hattında aralarında Yenisahra ve Bostancı’nın da bulunduğu istasyonlarındaki engelli asansörleri, arızalı olduğu gerekçesi ile çalıştırılmıyor.

16 İstasyonun bulunduğu ‘Kadıköy – Kartal Metro Hattı’nda 40 metreyi bulan drinliğe sahip istasyonlarda; 264 Adet yürüyen merdiven, 70 Adet Asansör ve 29’u engellilere özel olmak üzere 315 adet turnike bulunuyor.

Görüşlerini aldığımız yetkililer parça beklendiği gerekçesi ile arızanın giderilemediği bu nedenle engelli asansörlerinin çalıştırılamadığı ifade ediyorlar.

Arızalı asansörlerin tespiti için fotoğraf çekimini engelleyen yetkililer fotoğraf çekimi için izin alınması gerektiğini söylüyorlar.

Vatandaşlar 40 metreyi bulan derinliklerdeki istasyonlarda engelli ve yaşlı yolcuların uylaşım özgürlüğünün kısıtlandığı engellilerin engellendiği bu durumu ilgililer ve yetkililerin dikkatini çekerek arızaların en kısa zamanda giderilmesini istiyorlar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ