logo

ENGÜÇDER Anadolu Şubesi Engelliye İstihdam Yaratacak

ENGÜÇDER Anadolu Şubesi Engelliye İstihdam Yaratacak

engucder_AnadoluAnadolu Şubesi’ni Ataşehir’de açan ENGÜÇDER düzenlediği kermesin geliri ve Ataşehirlilerin desteği ile çağrı merkezi açarak engelli istihdamı yaratmak istiyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Vahap Koçak başkanlığındaki Engelli Aileleri Güçlendirme Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ENGÜÇDER) Ataşehir’de açılışına hazırlandığı Anadolu Yakası Şubesi’nde kermes düzenledi.

Engelli Aileleri Güçlendirme Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ENGÜÇDER), Anadolu Yakası Atatürk Mahallesi’ndeki yeni şubesinin hazırlık çalışmaları devam ediyor. ENGÜÇDER Anadolu Yakası çalışmaları Genel Başkan Vahap KOÇAK’ın gözetiminde Gülşen Yiğit’in Onursal Başkanlığı ve ENGÜÇDER Anadolu Yakası Şube Başkanı Ayşe Gürsoy yönetiminde sürdrülüyor.

ENGÜÇDER Anadolu Yakası Şube Binası’nda Genel Başkan Vahap KOÇAK, Onursal Başkan Gülşen Yiğit ve ENGÜÇDER Anadolu Yakası Şube Başkanı Ayşe Gürsoy işbirliği ile ilk olarak 09-18 Mayıs tarihlerinde hayır kermesi düzenlediler.

İHTİYAÇLARIN TEMİNİNDE KÖPRÜYÜZ

Engelli Aileleri Güçlendirme Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ENGÜÇDER)’ni 2008 yılında kurduklarını söyleyen Genel Başkan Vahap KOÇAK, hedeflerinin engelliler ve aileler ile devlet arasında köprü oluşturmak olduğunu ifade ederek; “Evde bakım ve benzeri ihtiyaçlarda raporları olamayanlar ya da yenilenme ihtiyacı olanlara hiçbir ücret talep etmeden rapor almalarına yardımcı olmak. Şu ana kadar 2022 sayılı yasadan yararlanan 900 engellinin maaşını bağlattırdık. 527 arkadaşımızı tekerlekli sandalye sahibi yaptık. 60’ın üzerinde akülü araba verdik. Hasta bezi ve diğer ihtiyaçların temininde alan ile veren arasında aracı ve köprüyüz. Merkezi Sarıyer’de olan ENGÜÇDER Anadolu Yakası Şubesi’nde engelli arkadaşlar için yetenek ve beceri geliştirme kursları açarak istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu binada açmayı düşündüğümüz çağrı merkezinde de engelli gençlere iş alanı yaratmak hedefimiz. Balık yemeyi değil, tutmayı öğretmek istiyoruz” diye konuştu.

ATAŞEHİR’İN DESTEĞİNİ ALIP ÇAĞRI MERKEZİ AÇACAĞIZ

Engellilere uygun olduğunu düşündükleri için bu binayı kiraladıklarını söyleyen ENGÜÇDER Anadolu Yakası Şubesi Onursal Başkanı Gülşen Yiğit, Ataşehir’in de desteğini alarak kısa vadede çağrı merkezi kurmayı hedeflediklerini, o yüzden pahalı kira maliyetine rağmen bu binayı tuttuklarını söyledi.

Binanın zemindeki girişinin engelliler uygun olması ve yol üzerinde olması nedeni ile ulaşım kolaylığını dikkate alarak kiraladıklarını söyleyen Gülşen Yiğit, kira giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak içim kermes düzenlediklerini ve kısa zaman sonra açacakları çağrı merkezi ile engellileri istihdam edip derneğe de gelir elde etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kurumlar, özellikle de bazı dernekler tarafından kendilerini kullanıldıklarını iddia eden Aysel Oturak bazı derneklerde tuvalet bile olmadığı, bir derneklerinin 4.katta olduğuna dikkat çekip; “4.katta engelli derneği mi olur?” diye soruyor ve davet edildikleri bir çok sosyal sorumluluk projesine katıldıklarını, ancak hiçbir yarar sağlanamadığını ve hatta yemek ve benzeri giderlerini bile kendilerinin karşılamak zorunda kaldıklarını belirtti.

AYSEL OTURAK ; “İETT TAMAM DİYOR DÜZELTMİYOR”

Ulaşım sorununun çok önemli olduğunu dile getiren Aysel Oturak , “İETT’ye bildiriyorum ama. Tamam diyorlar ama düzeltmiyorlar” dedikten sonra; nerdeyse hiçbir toplu ulaşım aracını kullanamadığını, bu günde buraya gelişinin 3 – 4 saati bulduğunu söyledi. Metroyla geldikten sonra otobüs beklediğini ancak engellilere uygun otobüs gelmediğini ifade eden Aysel Oturak gelen otobüslerin de dernek güzergahından geçmediğinin altını çizdi.

AYŞE GÜRSOY; “EVLATLARIMIZ EVLERDE HAPİS OLAMASIN”

İki engelli annesi olarak 2003’ten bu yana engelli derneklerinde hizmet verdiğinin altını çizen ENGÜÇDER Anadolu Yakası şube Başkanı Ayşe Gürsoy, ENGÜÇDER Anadolu Yakası yapılanmasında görev aldığını söyledikten sonra bütün egeli annelerine seslenerek; “Eşlerimizi çocuklarımızı asla evlerimize hapis etmeyelim. Kendilerimiz de onlarla birlikte bütün etkinliklere katılalım. Bu konuda bütün anneleri duyarlı olmaya davet ediyorum. Evlatlarımız evlerde hapis olamasın” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ