logo

Enver Aysever İle ‘Aykırı Kumpanya’ Ataşehir MSKM’de

Enver Aysever İle ‘Aykırı Kumpanya’ Ataşehir MSKM’de

Enver Aysever, “Aykırı Kumpanya” ile Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne aldı. İzleyiciler Ahmet Kaya ile ağlarken, Hababam Sınıfı’yla kahkaha attılar.  

333 kişinin izlediği gösteri sonrası Ataşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Zeynep Çetinkaya, Enver Aysever’e çiçek takdim etti.

Aysever, gösteri sonrası Rıfat Ilgaz Kitaplığı’nda kitaplarını imzaladı.

Yakın geçmişimizi şekillendiren sosyal ve siyasal olayları şiirle, edebiyatla, müzikle ve kayda geçmiş görüntülerle, canlı bir belgesel tadında sahneye taşıyan Aysever,”Aykırı Kumpanya” izleyiciyi bir zaman tünelinden geçirerek bellek tazeliyor; anlatısına kişisel tarihinden hatıraları da ekleyerek kah güldürüyor, kah ağlatıyor, çokça düşündürüyor, zihinlere ve yüreklere dokunuyor.

Tarz açısından bir ilk olan bu gösteriyi sahneye taşıyan ekibin ismi, gösterinin ruhunu iki kelimeyle özetliyor: “Aykırı Kumpanya”

Enver Aysever’in sahnelediği “Aykırı Kumpanya”da izleyici, kimi zaman bir Ahmet Kaya şarkısıyla ağlıyor, kimi zaman Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı’yla kahkahalar atıyor, kimi zaman Sabahattin Ali’nin Melankolisi ile hüzünleniyor. “Aykırı Kumpanya” seyirci için şarkılı, şiirli, sazlı, sözlü bambaşka bir dünya kuruyor.

Enver Aysever’in yazıp, yönettiği ve sahneleyerek anlattığı “Aykırı Kumpanya”nın müzikleri de Aykırı Kumpanya Orkestrası tarafından düzenlendi.

Foto: Kadir İncesu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ