logo

ERCAN ERSİN ‘PLAN VATANDAŞLA YAPILSA İTİRAZ OLMAZDI’

ERCAN ERSİN ‘PLAN VATANDAŞLA YAPILSA İTİRAZ OLMAZDI’

İmar planında emeği geçenlere teşekkür eden Barbaros Muhtarı Ercan Ersin, ofisten arsaları hakkında bilgi alan vatandaşların hukukçu gözetiminde sözleşme yapmalarını istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bir araya gelmenin vatandaşlar için faydalı olacağına inandığını, söylentilerin dikkate alınmaması gerektiğini kaydeden Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, milyonluk arsalar üzerinde yaşayan vatandaşların bu fırsatları bir daha kolay kolay elde edemeyeceğini kaydederek; “Gitsinler bir avukata danışmanlık ücretini ödesinler. Mutlaka bir kentsel dönüşüm uzmanı avukattan teyit alıp sözleşmelerini imzalasınlar” dedi.

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/ 5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı’nın İBB Meclisinde onaylanması üzerine Ataşehir Belediyesi hazırlığını yapacağı Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/ 1000 ölçek Uygulama İmar Planı çalışması için bölgede “İmar Bilgi Ofisi” açtı.

MUHTAR ERCAN ERSİN: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız imar planı kapsamındaki Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin genel olarak olumlu bulduğunu ifade ettiği imar planı ile ilgili Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a yaptığı açıklamada emeği geçenlere teşekkür etti:
“Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz imarımızı çıkardığı için. En son 10 bin m2’ye çıkan bir imar durumumuz vardı. Bu gün 5 bin m2’ye inerek m2’lerde kat yüksekliği değişmese de emsalleri biraz daha yükseltmeleri vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Bizler de incelediğimizde; olumlu olduğunu gördük imar planının. Bu hizmetleri için teşekkür ediyoruz belediyelerimize…”

Kont ve ticari sınıfında çeşitli vasıflarda imarın açıklandığının altını çizen Barbaros Mahalle Muhtarı Ercan Ersin, E5 kenarının ticari alan olarak planlandığının görüldüğünü kaydederek; “Mahallenin orta kısımları, yani finans merkezi ile E5 arasında tam ortada kalan kısmı konut alanı yapmışlar. Bu bölgenin yanındaki yokuş bölgeyi ticari + konut yapmışlar. Aslında tersi olmalıydı diye düşünüyorum” dedi.

KONUT ALANINDA TİCARİ ALAN ORANI DÜŞÜK

Konut alanlarındaki ticari alan olarak ayrılan bölümlerin azlığına dikkat çeken, bu ölçüde ticari alanın bölgenin ihtiyacını karşılamayacağına inandığını kaydeden Ercan Ersin, 15 000 m2 konut alanında ortalama 150 dairelik bir site oluşacağını ön görülürse 4500 kişinin yaşayacağının altını çizerek; “Konut alanındaki bu oran market, sinema salonları, berber, kasap gibi insan hayatının sürdürülebileceği ticari alanlara yetersiz kalır. Konut alanlarındaki bu oran yerlerimizin de değerlerini düşürecek. Bir konut yakınındaki sosyal yaşam ve ticari alanlarla birlikte değer kazanır. Bu yapıdaki konutu kimlere satacağız. Bu konuda itirazımızı yapmıştık. Maalesef dikkate alınmadı…” şeklinde konuştu.

DOĞU İLE KUZEY ARASINDA ÇOK FARK VAR

Ataşehir Belediyesi’nin 1/1000’lik uygulama planlarında kont alanındaki ticari alan oranlarda değişiklik yetkisinin olduğu konusunda bilgisi olmadığını kaydeden Barbaros Mahallesi Muhtarı Ersin, böyle bir yetkileri varsa bu konuda taleplerini yapacaklarını ifade ederek; “Mahallemizin doğusu ile kuzeyi arasında çok fark var. E5 üzeri bölgedeki ticari alanlarda arsa boyutuna göre 80 metreye kadar yükseklik vermişler. Bu bölgede şirketler tarafından yoğun yapılanma tamamlanmış durumda. Arka tarafında 20 m2 kadar bir alan var. Bu alanda da 7 – 8 ruhsatlı yapı var. Bu alandaki halkın sorunu var. Merkez olarak kullandıkları binayı yapan şirketler birleşmek istemiyor. Mevcut yapı alanından daha düşük bir alan veren emsal yapısı da şirketlerin birleşmeye sıcak bakmamasının nedenlerinden. Bu bölgedeki halk, bu konuda mağdur durumda… Büyükşehir’e bu konuda itirazımızı yapmıştık ama bu da dikkate alınmadı” dedi.

YAP; YAPAMIYOR, BİRLEŞ; BİRLEŞMİYOR

İskanlı yapıların olduğu parsellerin sıkıntılarını olduğunu ifade eden Muhtar Ercan Ersin, bu parsellerin sorununun birleşme zorluğuna, şirketlerin birleşmeye yanaşmadığına işaret ederek, “Yap; yapamıyor, Birleş; birleşmeye yanaşmıyorlar” şeklinde özetlediği sorunun, mevcut yapılardaki emsali vererek aşılabileceğini kaydetti.

FİKİRTEPE BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK ÖRNEK

Bölgede çalışan art niyetli kişilerin var olabileceğine, planın bu aşamasından sonra bu yapıdaki kişilerin daha da artabileceğine dikkat çeken Ercan Ersin, çok yakınımızdaki Fikirtepe örneğini yakından incelediğini kaydederek; “Fikirtepe’deki mağduriyetlerin nedenlerini ve kaynaklarını araştırdım. Kat karşılığı yapılan anlaşmalara ve yaşanan mağduriyetlerle ilgili yaklaşık 1,5 ay çalışma yaptım. Fikirtepe bizim için çok büyük örnek. Fikirtepe’deki muhtar arkadaşlarımız ve bölge saki tanıdıklarımızdan gerektiği kadar bilgi topladım. Bize gelip soranlara, arayanların hepsine bilgimiz dahilinde gerektiği kadar bilgi verdik” dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ “İMAR OFİSİ” AÇTI

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Revize Nazım İmar Planı kapsamında yapılacak olan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmalarının başladığını hatırlatan Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, planın halkla birlikte hazırlanması için Ataşehir Belediyesi tarafından “İmar Ofisi” açıldığını kaydettiği açıklamasında; “Mahallemizde 1/100 ölçekli Uygulamam İmar Planı çalışması hazırlıklarının yürütüleceği imar bilgi ofisi açıldı. Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi; -İmar planını ben halkın içinde yapacağım- dedi” ifadelerine yer verdi.

PLAN ÇALIŞMASINI VATANDAŞLARDAN GELEN TALEPLER BELİRLEYECEK

“Ocak ayının 31’ine kadar ofiste vatandaşlarımız bekliyorlar” diye konuşan Ersin, mahalle sakinlerinin “İmar Ofisi”ne gelerek plan hakkında bilgi almaları gerektiğini kaydedip; “Adasında birleşmek isteyen vatandaşlar –biz burada birleşmek istiyoruz- talepleri oluyor. Vatandaşların bu talepleri dikkate alınıyor. Bu taleplere göre ve halkın isteğine göre 1/1000’lik planı yapmaya çalışıyorlar. Ataşehir Belediyesi’nin plan çalışması 31 Ocak’a kadar vatandaşlardan gelen taleplere göre belirlenecek. Sanırım 4 ayda da çalışmayı bitirecek” şekelinde konuştu.

PLAN YAPILIRKEN BİLGİ VERİLMİŞ OLSAYDI İTİRAZ OLMAZDI

Planın vatandaşla bitlikte yapılmasının önemine işaret eden muhtar Ercan Ersin sözlerini; “Bu çalışmanın en güzel yanı vatandaşla birlikte yapılıyor olmasıdır. İtirazlar bilgisizliktendir. Bilgisi olan vatandaş itiraz yapmaz. Büyükşehir plan hazırlarken burada bir ofis açsa, teknik elemanlarıyla vatandaşlara gerekli bilgileri vermiş olsaydı, itirazlar bu kadar yüksek olmazdı. Mahalle muhtarı olarak biz bile Büyükşehir’e gittiğimiz zaman bilgi alamıyorduk. Bir mahallenin imarı çıkıyor muhtara imar planını göndermiyorsunuz. İmarla ilgili toplantı yapıp muhtarınızı çağırmıyorsunuz” ifadeleri ile tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ