logo

Erdoğan, 1 Haziran’daki Normalleşme kararlarını açıkladı

Erdoğan, 1 Haziran’daki Normalleşme kararlarını açıkladı

Huber Köşkü’nde video konferans yöntemiyle Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, 1 Haziran itibarı ile uygulanacak kararları açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Tarabya’daki Huber Köşkü’nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan seyahat sınırlamasının 1 Haziran itibarı ile kaldırıldığını kaydederek; “Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır. Gelişmeleri takip ederek, olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz.” Dedi.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUPLARI TOPLAM 6 MİLYON 240 BİN TALEBE CEVAP VERDİ

Kararlarla ilgili ayrıntılı açıklamaların ilgili kurumlarca kamuoyuyla paylaşılacağını söyleyen Erdoğan,  Vefa Sosyal Destek Gruplarının çalışmalarına dikkat çekerek; “Türkiye’nin salgının önlenmesinde ve can kaybında dünyada örnek alınan bir konuma gelmesi 83 milyon olarak hepimizin ortak başarısıdır. Bu süreçte fedakarca görev yapan sağlık personelimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Aldığımız tedbirlerin uygulamaları 81 il ve 922 ilçede valilerimiz, kaymakamlarımız, emniyet ve jandarma teşkilatlarımız tarafından yürütüldü. Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen yaklaşık 8 milyon, 65 yaş üstü vatandaşımız ile 25 milyondan fazla 20 yaş altı gencimizin her türlü ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılandı. Bugüne kadar Vefa Sosyal Destek Grupları toplam 6 milyon 240 binin üzerinde talebe cevap verdi.” Şeklinde konuştu.

AÇIK HAVA KONSERLERİN SAAT 24.00 İLE SINIRLI OLARAK BAŞLIYOR

Açık havada oturma alanları bulunan yerlerdeki konserlerin saat 24.00 ile sınırlı olmak şartıyla başlayabileceğine değinen Erdoğan, bu konularla ilgili ayrıntılı açıklamaların ilgili kurumlarca kamuoyuyla paylaşılacağını söyleyerek,  “Türkiye’nin salgının önlenmesinde ve can kaybında dünyada örnek alınan bir konuma gelmesi 83 milyon olarak hepimizin ortak başarısıdır.” Şeklinde konuştu.

ESNEK ÇALIŞMADAKİ KAMU PERSONELİ, 1 HAZİRAN NORMAL MESAİYE BAŞLIYOR

Yaklaşık 1 aydır normalleşme takvimindeki gelişmeleri yakından takip edip her hafta yeni tedbirleri açıkladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısında normalleşme ile ilgili alınan yeni kararları açıklamasında, İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacaklar. Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı da buna uygun şekilde 1 Haziran’da açılacak.” İfadelerine yer verdi.

65 YAŞ VE ÜSTÜNÜN SOKAĞA ÇIKMA SINIRLAMASI DEVAM

Erdoğan açıklamasını, “Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan ve takibi yapılan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları, kurumlarınca değerlendirilecek. Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz. 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek.” Şeklinde sürdürdü.

İŞLETME SAHİBİ 65 YAŞ ÜSTÜ İŞLERİNİN BAŞINA

İşletme sahibi 65 yaş üstü esnaf ve sanatkar vatandaşların maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işlerinin başında olabileceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maske, mesafe ve temizlik olarak öne çıkardığı unsurların altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısında alınan kararları şöyle aktardı:

20 YAŞ ALTI 0 – 18 YAŞA İNDİ

“20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz ve 0-18 yaş grubunun tamamı, çarşamba ve cuma günleri, 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlamasına tabi olmayacak. Yani ikili sistem yok. Artık bunu teke indiriyoruz.”

1 HAZİRAN’DA RESTORAN, KAFE, PASTANE, KIRAATHANE, HAVUZ, KAPLICA AÇILIYOR

“1 Haziran tarihi itibarıyla restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışındadır.”

KENDİ MÜŞTERİLERİNE HİZMET VEREN TESİSLER SAAT SINIRI OLMADAN 1 HAZİRAN’DA AÇILIYOR

“Sadece kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi değildir. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran’da hizmet vermeye devam edecek.”

PLAJLAR, MİLLİ PARKLAR VE BAHÇELER 1 HAZİRAN FAALİYETTE

“Plajlar, milli parklar ve bahçeler, belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran’dan itibaren faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri 1 Haziran’da onlar da açılıyor. Hayvan satış yerleri 1 Haziran’dan, hipodromlar 10 Haziran’dan itibaren yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır. Spor tesisleriyle içlerindeki tesisler, gece 24.00’e kadar hizmet verebilecektir.”

DENİZ TURİZMİ, BALIKÇILIĞI VE TAŞIMACILIĞI SINIRLAMALARI KALKTI

“Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığıyla ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır. Sürücü kursları benzeri kurslar 1 Haziran’dan itibaren hizmet verebilecek. Kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları 1 Haziran’dan itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecektir. Yani bağlı oldukları kurumlar, onların kendi iç şartlarını belirleyecektir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ