logo

Erdoğan, ‘14 Mayıs Seçim İçin En Uygun Tarih Olarak Gördük!’

Erdoğan, ‘14 Mayıs Seçim İçin En Uygun Tarih Olarak Gördük!’

Seçim tarihi ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, yapılan değerlendirmeler sonunda 14 Mayıs 2023 Pazar gününün seçim için en uygun tarih olduğunun görüldüğünü belirtti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Seçim tarihinde güncellemeye işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaptığımız kapsamlı değerlendirmeler sonunda 14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük.” Açıklamasını yaptı.

SEÇİMLERİN 14 MAYIS’TA YAPILABİLMESİ SÜRECİNİ BAŞLATACAĞIZ

Seçim kararının Meclis’ten alınması ile memnuniyet duyacaklarını ifade eden Erdoğan, “Meclis’te gereken çoğunluğun sağlanamaması hâlinde Cumhurbaşkanı olarak biz seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabilmesini temin edebilecek bir takvimle kararımızı alıp inşallah süreci başlatacağız.” Dedi.

14 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ SEÇİM İÇİN EN UYGUN TARİH

 2023 seçimlerinin tarihinde yapılması planlananı güncellemenin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin normal tarihi 18 Haziran’dı. Ancak, bu tarihi hem Kurban Bayramı arifesine ve dolayısıyla hac dönemine, hem üniversiteye hazırlanan çocuklarımızın sınav takvimine, hem de ilk ve ortaöğretim okullarımızın tatiline denk gelmesi sebebiyle güncelleme ihtiyacı duyduk. Siyaset kurumu olarak milletin taleplerini karşılama yanında, millî iradenin en yüksek katılımla ve en ideal şartlarda tecellisini sağlamakla sorumluyuz. Bu anlayışla yaptığımız kapsamlı değerlendirmeler sonunda 14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Anayasa’da belirtilen usullere mütenasip şekilde ülkemizi bu tarihte seçime götürmek istiyoruz. Bu tarih güncellemesini Anayasamıza göre beşte üç çoğunlukla Meclis’imiz yaparsa memnuniyet duyarız. Meclis’te gereken çoğunluğun sağlanamaması hâlinde Cumhurbaşkanı olarak biz seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabilmesini temin edebilecek bir takvimle kararımızı alıp inşallah süreci başlatacağız.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ