logo

ERDOĞAN ’81 İLDE TEMAYÜL YOKLAMASI’

ERDOĞAN ’81 İLDE TEMAYÜL YOKLAMASI’

erdogan_atasehirBaşbakan Erdoğan Ak Parti’nin yerel seçim takvimi ile ilgili yaptığı açılamada, 26 ekimden başlayarak 81 ilde “Temayül Yoklaması” yapılacağını belirtti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yerel seçim hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsam da da Ak Parti’de de seçim takvimi Ekim ayı başından itibaren işlemeye başladı. Aday adaylarının belirlendiği bu süreçte bu seçim döneminde Temayül yoklamasına ağırlık verileceği Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarda görülüyor.

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz gün Ataşehir’de Mimar Sinan Cami’inde kıldığı Bayram Namazı çıkışı bu konuda yaptığı açıklamayla temayül yoklamasının ayrıntılarını dile getirmişti.

Başbakan Erdoğan, Ataşehir’de aday seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada,“ Bu ayın 26-27 sinde 16 büyükşehir belediyesinde belirlediğimiz bir heyet, oralarda 2 gün temayül yoklaması yapacak. Biz bu yoklamayı üst kurulda değerlendireceğiz. Kesin neticeye vardığımız büyükşehirleri ve ilçelerini açıklayacağız. Kısa zamanda açıklayacağız. İkinci etabı da Kasım ayının ilk on günü içinde ayrı bir heyet 14 şehre gidecek orada temayül yoklamasını yapacak. Bu yoklamalara il ve ilçeler yönetimleriyle, kadın kolları, gençlik kolları yönetimleriyle buna katılacaklar. Buradan çıkacak neticeleri üst kurula sunacaklar. Üst kurulda değerlendirmeler yapıldıktan sonra gerekirse bu 30 şehirde kamuoyu araştırmalarına da gideceğiz. Nihai kararımızı vermiş olacağız. Süratle, kalan 51 vilayeti il ve ilçeleri ile temayül yoklamaları yapıp nihai kararımızı vereceğiz.”dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ