logo

Erdoğan, ‘Bayramda 81 ilde sokak kısıtlaması uygulanacak’

Erdoğan, ‘Bayramda 81 ilde sokak kısıtlaması uygulanacak’

Kabine Toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı süresinde 23, 24, 25 ve 26 Mayıs Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

GÜNLÜK HAYATI DURDURUP SALGININ BİTİŞİNİ BEKLEYEMEYİZ

Türkiye’nin salgınla mücadelesi başarıyla sürdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı dışarıya tamamen kapatıp günlük hayatı tümüyle durdurup salgının bitişini bekleyemeyiz. Sosyal hayatın her alanında diğer insanlarla aramızda 1.5 – 2 metre fiziki mesafe bırakmaya özen göstereceğiz.” Dedi.

24 MAYIS PAZAR SAAT 14.00 İLE 20.00 ARASI 65 YAŞ VE ÜSTÜNE SOKAK SERBEST

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkabileceklerini belirti.

EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONU KAPANDI

Eğitim sezonunun kapandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır. Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır. Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçecektir.” İfadelerine yer verdi.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim-öğretim yılının eylül ayında başlayacağını ifade etti.

29 MAYIS CUMA GÜNÜ CUMA NAMAZIYLA CAMİLERİMİZİ İBADETE AÇIYORUZ

15 il için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlamasının 15 gün süreyle uzatıldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkabileceklerini kaydettiği açıklamasında; “29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz. Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek.” İfadelerine yer verdi.

SOKAK KISITLAMASININ SONA ERMESİYLE ÇAY ÜRETİCİLERİ YOLA ÇIKABİLECEK

19 Mayıs akşam Sokak Kısıtlamasının sona ermesi ile birlikte çay üreticilerinin memleketlerine çıkabileceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çay hasadının önemine işaret ederek, tarım, hayvancılık ve ticaret faaliyetlerinin devamı için kolaylık gösterildiğini, destek verildiğini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ