logo

ERDOĞAN ÇANKIRI’DAKİ TOPLU AÇILIŞTA HALKA SESLENDİ

ERDOĞAN ÇANKIRI’DAKİ TOPLU AÇILIŞTA HALKA SESLENDİ

erdogan_cankiri_kavun_acilisToplu açılış için Çankırı’ya giden Erdoğan 1 Kasım’da terörle, kanla iş başına gelmek isteyenlere, demokratik yoldan en güzel cevabı vereceğine inandığını söyledi.

Çankırı’da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bu ülkede terörle, kanla iş başına gelmek isteyenlere, demokratik yoldan 1 Kasım’da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsten indikten sonra yol kenarında kavun satan köylülerin yanına giderek sohbet etti. Köylülerin dilimleyerek verdiği kavunu Erdoğan, yanındaki basın mensupları, korumalar ve protokol üyelerine de ikram etti.

erdogan_cankiri_kavun_acilis_ (7)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ülkede terörle, kanla iş başına gelmek isteyenlere, demokratik yoldan 1 Kasım’da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum. Zira bizim yolumuz kan, şiddet yolu değildir. Bizim yolumuz sevgi, aşk yoludur” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankırı Belediye Meydanı’nda vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasına, açılış törenine katıldığı ve 540 milyon dolara mal olan lastik fabrikasının hayırlı olmasını dileyerek başladı.

erdogan_cankiri_kavun_acilis_ (4)

“NE OLUR BİR OLALIM İRİ OLALIM DİRİ OLALIM”

Çankırı’da yapımı tamamlanan 74 eserin açılışını da bugün törenle yapmayı planladıklarını ancak yaşanan terör saldırısı nedeniyle açılış törenini iptal ettiklerini, yalnızca fabrikanın açılış törenine katıldığını ifade eden Erdoğan, yatırım bedeli 1 milyar 332 milyon lira olan eserlerin kente hayırlı olmasını diledi. Çankırı’dan tüm ülkeye ve millete “Ne olur bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım” mesajı vermek istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim buna ihtiyacımız var. Terörle bu ülkede iş başına gelmek isteyenlere, kanla iş başına gelmek isteyenlere, demokratik yoldan 1 Kasım’da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum. Zira bizim yolumuz kan yolu değildir. Bizim yolumuz şiddet yolu değildir. Bizim yolumuz sevgi, aşk yoludur” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsten indikten sonra yol kenarında kavun satan köylülerin yanına giderek sohbet etti. Köylülerin dilimleyerek verdiği kavunu Erdoğan, yanındaki basın mensupları, korumalar ve protokol üyelerine de ikram etti.

erdogan_cankiri_kavun_acilis_ (2)

KARŞIMDAKİ GENÇLİĞİ TİNERCİ GENÇLİK OLARAK GÖRMÜYORUM

Erdoğan, yola bu anlayışla çıktıklarını, böyle yürüdüklerini ve böyle yürümeye devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz biliyoruz ki birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamayız. Öyleyse bunun gereğini yapmamız lazım. Hanım kardeşlerimden ricam, siz birlik için, beraberlik için, kardeşlik için kapı kapı dolaşarak inanıyorum ki bu birliği, beraberliği, kardeşliği yaymalısınız. Zira biliyorsunuz atalarımızın güzel bir ifadesi var, ’Kale içeriden fetholunur.’ Bunlar da sizsiniz, bunu siz yaparsınız. Ben buna inanıyorum. Gençler, sizler de bir şeyi unutmayacaksınız, siz bu milletin geleceğisiniz. Ben, karşımdaki gençliği tinerci gençlik olarak görmüyorum. O gençliğin de kurtuluşuna çare olacak gençlik olarak görüyorum. Ben, karşımdaki gençliği eli molotoflu gençlik olarak görmüyorum. O eli molotoflu olanların kurtuluşuna vesile olacak gençlik olarak görüyorum. Sizler, elinde bilgisayarı, kitabıyla geleceğin o karanlık günlerini aydınlatacak gençliksiniz. Birbirinizi Allah için sevin, menfaat için değil. Makam, mevki için değil sadece Allah için sevin. Ben, önümüzdeki büyüklere söylüyorum, hanım kardeşlerimize yardımcı olalım, gençlere sahip çıkalım, destek olalım. İnşallah geleceğin Çankırısını da Türkiyesini de çok daha güçlü kalalım.”

erdogan_cankiri_kavun_acilis_ (5)

“BUNLARIN ARKASINDA KİM VAR, MESELE ŞİMDİ ONLARI ÇIKARMAK”

Açılışını yaptıkları fabrikadaki işçilerin kendisine “Şehir merkezinden buraya 30 kilometre, gidiş geliş çok zor. TOKİ bize konut yapamaz mı” dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de ’Yer arayışlarını biraz daha hızlandıralım, şurada fabrikaya yakın bir bölgede inşallah hemen yeri bulalım ve bir an önce konut inşasına başlayalım’ dedik. Oralarda konutlar yapılırsa kiralar da düşer” değerlendirmesini yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara “Biz sizleri Allah için seviyoruz. Bizi duada unutmayın” diye seslendi. Ankara’daki terör saldırısında 97 vatandaşın acımasızca öldürüldüğünü anımsatan Erdoğan, “Faillerini bugün yarın inşallah çıkaracağız. Ama bilesiniz ki terörün, iyisi kötüsü olmaz. Terörün tamamı kötüdür. Bunları tespit etmek suretiyle de gereği yapılacaktır. Canlı bomba olarak ölenler öldü zaten. Bunların arkasında kim var, mesele şimdi onları çıkarmak. Onları çıkaracağız” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Çankırı Belediyesini ziyaret etti. Erdoğan’ı belediyeye girişinde, Belediye Başkanı İrfan Dinç karşıladı.

erdogan_cankiri_kavun_acilis_ (3)erdogan_cankiri_kavun_acilis_ (6)erdogan_cankiri_kavun_acilis_ 8)

Kaynak: Posta

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ