logo

Erdoğan, Genel Kurulda Yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi

Erdoğan, Genel Kurulda Yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde 1399 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde geçerli 1399 oyun tamamını alarak partisinin genel başkanlığına yeniden seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 4’üncü Olağanüstü Büyük Kongresi‘nde genel başkanlığa yeniden seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı.

GEÇERLİ 1399 OYUN TAMAMI ERDOĞAN’A

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi Divan Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarına göre 1402 oy kullanıldığını, 1399 oyun geçerli, 3 oyun geçersiz sayıldığını Erdoğan’ın geçerli 1399 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığı’na seçildiğini duyurdu.

MERKEZ KARAR YÖNETİM KURULU ÜYELERİ SEÇİLDİ

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde 75 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da aynı oylamayla belirlendi.

7 KİŞİLİK YÜKSEK İSTİŞARE KURULU’NU AÇIKLAYACAK

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  7 kişilik Yüksek İstişare Kurulu’nu açıklayacağını belirten, kurulun ağırlıklı olarak daha önce TBMM’de başkanlık görevi yapanlardan oluştuğunu kaydederek, ”Bugün buradan bir kez daha ilan ediyorum, büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşuna engel olamayacaksınız. Türkiye Yüzyılı’nın yükselişine engel olamayacaksınız.” dedi.

İSRAİL-GAZZE HATTINDA YAŞANAN GERİLİMİ DEĞERLENDİRDİ

İsrail-Gazze hattında yaşanan gerilimi de değerlendiren Erdoğan, taraflara itidal çağrısı yaparak, “Türkiye olarak bu sabah İsrail’de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.” Dedi.

EMEKLİ MEMUR MAAŞLARIYLA İLGİLİ MÜJDE AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kabine toplantısı sonrası emekli memurların maaşlarıyla ilgili bir müjde vereceklerini açıklayarak, “Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz.  İnşallah bu yıl sonuna doğru özellikle emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor ve ilk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi de inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız.” İfadelerini kullandı.

Kongrenin düzenlendiği salonun dışında toplanan kalabalığa da seslenen Erdoğan, ”Bugün çok özel, Türkiye Yüzyılı için istisnai bir gün. Yeni seslerle, yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz.” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Aba altından sopa gösterenlere prim vermiyoruz. Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğmiyoruz. Terörü kaynağında kurutma, bu stratejimizi kararlılıkla uygulayacak, PKK’sından FETÖ’süne, DEAŞ’ından marjinal örgütlere, bütün bunlara kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız. ” diye konuştu.

MKYK ÜYELERİYLE PARTİ GENEL MERKEZİNDE İLK TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin ardından yeni MKYK üyeleriyle parti genel merkezinde bir araya geldi.

Ak Parti’nin genel kurluda oluşan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantıya Kabine üyeleri de katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ