logo

Erdoğan, ‘Karadeniz Tuna–1 Sahasında Rezerv 405 Milyar Metreküp’

Erdoğan, ‘Karadeniz Tuna–1 Sahasında Rezerv 405 Milyar Metreküp’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 320 milyar metreküp keşfinden sonraki sondajda ulaşılan 4 bin 445 metre derinlikte 85 milyar metreküp doğalgaz rezervi daha eklendiğini kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Fatih sondaj gemisindeki incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk iki katmanında 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfinden sonraki sondaj çalışmalarında, ulaşılan 4 bin 445 metre derinlikte rezerve 85 milyar metreküp eklendiğini kaydetti.

29 Mayıs’ta Haydarpaşa Limanı’ndan Karadeniz’e geçen, Trabzon Limanı’nda kule montajı, bakımı ve ikmali yapılan ve 20 Temmuz’da Sakarya sahasındaki Tuna-1 kuyusunda sondaja başlayan Fatih sondaj gemisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz arama amaçlı yapılan sondaj çalışmaları inceledi.

TUNA-1 TOPLAM DOĞAL GAZ REZERVİ 405 MİLYAR METREKÜP

Sondaj faaliyetlerine devam Fatih gemisinin, 4 bin 445 metre derinliğe ulaştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Test, analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece Sakarya sahasının Tuna-1 bölgesindeki toplam doğal gaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu. Bu kuyudaki çalışma önceden planlandığı şekilde 4 bin 775 metre derinliğe ulaşılmasıyla sona erdi.” Dedi.

SONDAJ FAALİYETLERİ SAKARYA SAHASI TÜRKALİ-1 KUYUSUNDA DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “Fatih sondaj gemimiz Filyos Limanı’ndaki bakım, ikmal ve teknik hazırlık safhalarının ardından önümüzdeki aydan itibaren sondaj faaliyetlerine yine Sakarya sahasındaki Türkali-1 kuyusunda devam edecek. Türkali-1 kuyusundan da çok kısa sürede sevindirici haberler almayı bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

TÜRKİYE TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK HİDROKARBON KAYNAĞINA KAVUŞACAK

Bulunan doğalgazı 2023’tye kullanıma sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tuna-1 kuyusunda keşfettiğimiz 405 milyar metreküplük doğal gazı burada kurulacak platform vasıtasıyla topraklarımıza ulaştıracak ve ülkemizin tamamına hizmet veren sisteme entegre edeceğiz. Hedefimiz 2023 yılında bu gazı milletimizin kullanımına sunmaktır. Böylece Türkiye tarihindeki en büyük hidrokarbon kaynağına kavuşmuş olacaktır. ” Şeklinde konuştu.

SONDAJ VE SİSMİK ARAŞTIRMA GEMİLERİ AKDENİZ’DE FAALİYETLERİNİ YÜRÜTTÜYOR

Yavuz sondaj gemisi, Barbaros Hayrettin ve Oruç Reis sismik araştırma gemileriyle birlikte Akdeniz’de faaliyetlerini yürüttüğünün altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz’deki ve Akdeniz’deki yeni sondajlardan alacağımız müjdelerle bu kaynağı daha da genişleteceğiz.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ