logo

ERDOĞAN’I AĞLATAN ERDAL EREN ADI ATAŞEHİR’DE 

ERDOĞAN’I AĞLATAN ERDAL EREN ADI ATAŞEHİR’DE 

2 yıl önce Erdoğan’ın Başbakanken “gözyaşı” ile andığı 12 Eylül’ün hukuksuzluğun sembolü 16 yaşında idam edilen Erdal Eren adı tartışmalarla Ataşehir’de STM’ne verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tartışmalarla Mustafa Kemal Mahallesi’inde yapımı devam eden kültür merkezine Erdal Eren adı verilmesi teklifi üzerine; İsmail Levent’in “Erdal Eren Kimdir?” sorusuna; CHP’li Üye Birkan Birol Yıldız, kültür merkezine adı verilecek olan Erdal Eren’in yaklaşık iki yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde o günün Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözyaşları dökerek andığı kişi olduğunu hatırlattı.

Ataşehir Belediye Meclisi 2. Seçim dönemi, 2. Toplantı yılı, Aralık Ayı toplantıları Cuma günü Meclis Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında yapılan üçüncü ve son birleşimle tamamlandı.

Toplantıda görüşülen CHP Gurubu teklifi ile Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı yanına yapımı devam eden kültür merkezine 12 Eylülün hukuksuzluğun sembolü 16 yaşında iken mahkeme kararı ile yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’in adı verilmesi kararı çıktı. Yapılan oylamada oy çokluğu, Ak Partili üyelerin karşı oyları ve CHP’li üyeleri oyları ile kültür merkezine ERDAL EREN SİVİL TOPLUM MERKEZİ adı verilmesi kararı alındı.

Oturum başında gündem dışı söz alan CHP ve Ak Parti grup başkanvekilleri İlhami Yılmaz ve Mustafa Cevat Arzık, önceki gün kardeşini kaybeden Meclis Üyesi Süleyman Karadağ’a taziye ve baş sağlığı mesajlarını ilettiler.

Atasehir_erdal _eren_ (32)

MECLİS ÜYELERİNE ÖZLÜK HAKKLARI VERİLSİN

Gündem dışı aldığı sözde partisince daha önce gündeme getirilen Belediye Meclis üyelerine özlük haklarının verilmesi girişimini hatırlatarak, kendilerini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa’nın 7 Haziran’dan önce Kanun Teklifi olarak TBMM’ye sunulan girişimlerini yenileyeceklerini söylediğini iletti. Yılmaz, Ak Partili meclis üyelerinden belediye meclisi üyelerine özlük hakları talebine yönelik girişime partili milletvekilleri üzerinden yapacakları çalışma ile destek olmalarını istedi.

Gündem dışı konuşmaların tamamlanmasından sonra, önceki oturuma ait tutanaklar okunarak oylanarak gündemdeki maddelerin görüşmelerine geçildi.

imar_atasehir_meclis_aralik (14)

BELEDİYE ŞİRKETİNDE SERMAYE ARTIRIMI

Görüşmeler sırasında, Belediye şirketinin (ATABEL) sermaye artırımı ve ayrıntıları ile ilgili bilgi talebini dile getiren Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık’a cevaben İlhami Yılmaz ise şirketin hibe yoluyla Belediyeye devredildiğine dikkat çekerek; şirketin iş yapabilmesi için düşük olan sermayesinin artırılmasının zorunlu olduğunu, Belediye mevzuatı açısından sakınca olmadığını kaydetti.

ATAŞEHİRLİLERİN VERGİSİ İLE HER AY BİR HİBEYE KARŞIYIZ

 Ataşehirlilerin vergisi ile edinilen araçların sayısının 15’i bulduğunu, diğer bazı hibeleri de hatırlatan Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık, bir kültür merkezi dahi bulunmadığı, kısıtlı imkanlara sahip olduğunu ifade ettikleri Ataşehir Belediyesi tarafından hibe yolu ile de olsa ihtiyaçları olan belediyelere devredilmesine Artvin’deki sel baskını mağdurlarına yardım maddesi dışındaki maddelere grup olarak karşı olduklarını kaydetti..

imar_atasehir_meclis_aralik (9)

MUSTAFA SAFFET KÜLTÜR MERKEZİ AÇILIYOR 

İçerenköy’deki Kemal Sunal Kültür Merkezi yapımının İBB tarafından plan değişikliği gerekçesi ile durdurulduğu kaydeden, Örnek Mahallesi ve diğer kültür merkezlerinin çalışmalarında gelinen aşama ile ilgili bilgi veren İlhami Yılmaz, zeminden su çıkması nedeni ile geciken Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nin Şubat ayında hizmete açılacağını söyledi.

Atasehir_erdal _eren_ (28)

İSMAİL LEVENT; “ERDAL EREN KİMDİR?”

Mustafa Kemal Mahallesi’nde kültür merkezi yapılıyor olmasının sevindirici olduğunu kaydeden, yapılan kültür merkezinin isminin meclise gelmeden tabelada yer aldığına dikkat çeken Ak Partili Meclis Üyesi İsmail Levent, meclis iradesinin hiçe sayıldığını iddia ederek; kültür merkezine adı verilen “Erdal Eren Kimdir? Kültürel, sanatsal, dini çalışması var mı?” sorularını yöneltti.

Atasehir_erdal _eren_ (29)

ERDAL EREN, ERDOĞAN’IN GÖZYAŞLARIYLA ANDIĞI KİŞİ

İsmail Levent’in “Erdal Eren Kimdir?” sorusunu yanıtlamak üzere söz alan CHP’li Üye Birkan Birol Yıldız, kültür merkezine adı verilecek olan Erdal Eren’in yaklaşık iki yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde o günün Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözyaşları dökerek andığı kişi olduğunu ifade ederek; “Sanırım bu cevap yeterlidir” dedi.

Atasehir_erdal _eren_ (30)

NAMIK SÜRMEN; MAHKEMEDE YAŞI BÜYÜTÜLÜP İDAM EDİLDİ

CHP’li Meclis Üyesi Namık Sürmen ise Erdal Eren ile ilgili; “12 Eylül döneminin yaşı tutmayınca, kemik incelemesi yapılarak alınan sahte olduğunu iddia ettiği adli tıp raporları ve mahkeme kararı ile yaşı büyütülerek idam edilen kardeşimizdir” hatırlatmasını yaparak; “Allah rahmet eylesin” diyerek Erdal Eren’e rahmet diledi.

Atasehir_erdal _eren_ (34)

İLHAMİ YILMAZ, “ERDAL EREN, 12 EYLÜL DİKTA REJİMİNİN HATIRLANMASI İÇİN”

12 Eylül darbe döneminde 16 yaşındaki çocuğun yaşının büyütülerek idam edilmesinin gelecek nesillere hatırlatılması, dikta rejiminin hukuksuz uygulamalarının hatırlanması adına Cumhurbaşkanı,  2 yıl önce Başbakanken Mecliste anarak gözyaşı döktüğü Erdal Eren’in isminin Ataşehir’de kültür merkezine verildiğini söyledi.

“Erdal Eren bir vatandaş… Yazar, çizer olmayabilir. Ama 12 Eylül dikta rejiminin timsalidir” diye konuşan İlhami Yılmaz, 12 Eylül dikta rejiminin hatırlanması, unutulmaması için Ataşehir’de yapılan bu kültür merkezine “Erdal Eren” adının verilmesini teklif ettiklerini söyledi.

Tartışmalardan sonra görüşülen gündemin 9. ve son maddesindeki gezinin tarih belirlenmesi için, iadesinin oy birliği, diğer maddelerin ise oy çokluğuyla komisyonlardan geldiği şekliyle kabulü ile Ataşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı tamamlandı.

Toplantıyı yöneten Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekli Sadi Özata tarafından gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ve 04/01/2016 Pazartesi Sat 17;00’da toplanmak üzere oturum kapatıldı.

imar_atasehir_meclis_aralik (4)

Atasehir_erdal _eren_ (2)Atasehir_erdal _eren_ (16)Atasehir_erdal _eren_ (19)Atasehir_erdal _eren_ (21)Atasehir_erdal _eren_ (35)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ